Postovani,
Sredinom maja sam pala niz stepenice i povredila desni skocni zglob. Otisla sam odmah u ambulantu na sajmu i, posto u tom trenutku nije bilo ni bola ni otoka, ostala sam na sajmu do kraja dana po njihovim uputstvima (uglavnom sam sedela, trudila sam se da ne opterecujem tu nogu previse). Noga je pocela tek uvece da mi otice i sutradan sam posetila lekara koji je uradio snimak, konstatovao da nema preloma i konstatovao istegnuce spoljasnjih ligamenata. Stavili su mi alkoholni oblog i uvili zglob zavojem. Predlozili su mi da mirujem 7 dana do 2 nedelje, s tim sto je posle nedelju dana trebalo da odem na kontrolu sto sam i uradila. Posto otoka nije bilo, a ni bola (bol na dodir je bio minimalan) lekar mi je savetovao da ne radim jos nekoliko dana, a kada pocnem da radim da ne stojim previse i kad god sam u prilici (kod kuce) da odmaram nogu a kada hodam da nosim elasticni zavoj jos 2 nedelje. Postupila sam po uputstvima, bola nema ali je otok ponovo prisutan (prvih nedelju dana dok sam nosila zavoj otok je potpuno spao). Pre mesec dana sam plivala i boleo me taj zglob dok sam plivala. Sta da radim? Smem li da se bavim fizickim aktivnostima?
Hvala unapred!
Skocni zglob
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato