Ravni tabani i O noge
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Ravni tabani i O noge
Da li je moguce u 20 godina ispraviti problem ravnih tabana i O noge vezbama?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
samo vezbajte, sve se moze srediti iako je rast zavrshen, ako su u pitanju poremecaji koji su funkcionalni i uzrokovani slaboshcu mishica i loshom posturom onda ce se sve srediti, dok cete i uz strukturalne promene na kostima morati da vezbate do kraja zivota da bi smanjili komplikacije i dalje deformitete.
S verom u terapeute
srecno!
S verom u terapeute

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Hvala Tamaraft, nisam se obeshrabrio. Moram da priznam da nisam uopste bio kod ortopeda nego sam sam zakljucio. Nisam siguran dal imam O noge ili je taj izgled nogu samo posledica ravnih tabana, mislim da je ovo drugo. Inace sam uvek za treniranje i mislim da sve moze treningom da se regulise, pogotovo jer je u pitanju zatezanje misica i tetiva, zapravo ne moram da menjam kostanu strukturu. A i jako blago su spusteni ali dovoljno da mi prave problem da recimo unutrasnje glave misica lista i butine budu znatno slabije razvijene od spoljasnjih.Tako da mislim da ima nade uz redovan trening, jos ako ubacim i one ekovel uloske...juuu
. U svakom slucaju hvala za odgovore i bio bih zahvalan ako neko ima vezbe da mi posalje.

Cao Skule! Verovatno postoje neke vezbe za ublazavanje takvog izgleda nogu, ili laicki da se izrazim, za pumpanje unutrasnjeg dela lista pa da list izgleda pravilniji i deblji. Ali svakako ti prethodno preporucujem pregled kod ortopeda jer oni najbolje znaju. Ako je pak neki deformitet jos od detinjstva, zbog ranog pocetka hodanaj ili bas tih ravnih tabana, imas naseg najboljeg ortopedskog hirurga u Nisu, dr. Mitkovic koji je izumeo tzv spoljni fixator i ispravlja noge. Covek je madjionicar i navodi da je to jedan od za sada najjednostavnijih korekcija deformiteta nogu.Skule napisao:Hvala Tamaraft, nisam se obeshrabrio. Moram da priznam da nisam uopste bio kod ortopeda nego sam sam zakljucio. Nisam siguran dal imam O noge ili je taj izgled nogu samo posledica ravnih tabana, mislim da je ovo drugo. Inace sam uvek za treniranje i mislim da sve moze treningom da se regulise, pogotovo jer je u pitanju zatezanje misica i tetiva, zapravo ne moram da menjam kostanu strukturu. A i jako blago su spusteni ali dovoljno da mi prave problem da recimo unutrasnje glave misica lista i butine budu znatno slabije razvijene od spoljasnjih.Tako da mislim da ima nade uz redovan trening, jos ako ubacim i one ekovel uloske...juuu. U svakom slucaju hvala za odgovore i bio bih zahvalan ako neko ima vezbe da mi posalje.
Prica je sledeca, sto ces i procitati na njegovom sajtu: Presese se 50 posto potkolenicne kosti (tzv cirkumferencije kosti- sta god) i ugradi se taj spoljni fixator tokom operacije. Rezultati pocinju da se primecuju vec nakog prve nedelje a nosis to 3 meseca i posle skidanja tih fixatora, nekih dve do 3 nedelje normalno funkcionises.
Sve ovo je da kazem u najgorem slucaju ako ne moze vezbama sto posto da se ispravi, ali pretpostavljam da postoje neke vezbice koje ce to korigovati koliko-toliko. Samo budi uporan i bice bolje!!! Ali prvo idi kod ortopeda!! VEEELIKI pozdrav!!!

Zanimljiva metoda ali nisam spreman da podnesem to ni finansijski ni psihicki. Video sam to nesto ranije, iseku deo kosti (kao kad se sece drvo) na odredjenom mestu i izvuku, tako da se kost ispravi i onda nosis fixator dok ne zaraste. Nije da sam konzervativan ali kazu ne ide se pod noz dok se ne spasava zivot, a i uopste nisam beznadezan slucaj. Zapravo mislim da je stvar samo u ravnim tabanima. A i nisam mnogo opterecen kostima, opterecen sam misicima
. Hvala u svakom slucaju ali probacu vezbama, a ako ne uspe zivecu s tim.

Stvarno ta metoda izgleda AAUCCCC!! Mislim da se nista ne vadi, nema sta da se vadi... Samo se presece i stavi taj faixator, sto stavljaju mnogima koji prelome ruku ili nogu... Valjda... Ma postoje sigurno neke vezbe da se to regulise. Pozdrav!Skule napisao:Zanimljiva metoda ali nisam spreman da podnesem to ni finansijski ni psihicki. Video sam to nesto ranije, iseku deo kosti (kao kad se sece drvo) na odredjenom mestu i izvuku, tako da se kost ispravi i onda nosis fixator dok ne zaraste. Nije da sam konzervativan ali kazu ne ide se pod noz dok se ne spasava zivot, a i uopste nisam beznadezan slucaj. Zapravo mislim da je stvar samo u ravnim tabanima. A i nisam mnogo opterecen kostima, opterecen sam misicima. Hvala u svakom slucaju ali probacu vezbama, a ako ne uspe zivecu s tim.
Ravni tabani X - O noge
Ma kakvi operacija. Uzmi uloske. Ako kazes da su ti noge O onda uzmi ulozak sa spljnim povisenjem i radi vezbe bice ok. Evo ti adresa gde ih mozes nabaviti. www.orthopedic-footwear.com ili im pisi [email protected]