Prelom glave radiusa

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Quesheii
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 06, 2009 5:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Prelom glave radiusa

Post od Quesheii »

Prije svega pozdrav svima na forumu!
Ukratko padom na ispruzenu ruku slomio sam radius,tacnije dijagnoza je : Fractura capituli radii sin ,stim sto nije bilo dislokacije vec napuknuce.Poslije toga mi je stavljena nadlakatna gips longeta koju sam nosio 15 dana, aposlije toga je korigovana logeta tako da mogu da vrsim pokrete flexije i extenzije..Tu longetu trbam da skine za par dan ,a ono sto me brine je to da prilikom kontrole i skidanja longete nisam mogao da vrsim pokrete supinacije i pronacije a i extenzija je bila malo ogranicena.
Moje pitanje je dali je to normalan tok ili je u pitanju neka komplikacija?
hvala!
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Vrlo retko se desi da potpun prelom glavice radiusa da kao komplikaciju ogranicenje supinacije i pronacije. Ako se radilo samo o naprslini, kao sto kazete, to je jos manje verovatno. Verovatnije je da je nosenje gipsa dovelo do ogranicenja pokreta lakta; ako je to u pitanju, taj ce se problem resiti fizikalnom terapijom.
Odgovori