A sta sada?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Tmen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 28, 2009 10:47 pm

A sta sada?

Post od Tmen »

Da krenem redom sa problemom:

1. Desni testis mi je 20 posto veceg od levog
2. Osecam da mi je deblji semevod(ili sta je vec to) iznad njega
3. Povremeni mali bolovi u semevodu.

Bio sam kod urologa i rezultat toga je bilo:

1. Negativan na hlamidiju
2. Pozitivan na Proteus Mirabilis

Lecenje:

1. Ciprocinal 2 kutije
[za vreme pijenje nije me je nista pomagalo a ni posle tretmana[

Kasnije su se javili novi simptomi vezani za prostatu:

1. POnekad pecenje posle nuzde,
2. i retko krv [ne u stolici vec primetim posle brisanja], kao da mi je
koza u tom predelu ponekad vise osetljiva.

Brat mi vec par meseci ima problem sa velicinom testisa [bez ikakvih bolova] ali bez ostalih simtpoma, a svi muskarci u porodici su mi imali problama sa prostatom. Pa me zanima sledece:

1. Da li je moguce da je to nesto genetski?
2. Kad odem kod [drugog] urologa [jer znam da cete mi reci da odem ponovo :)] sta da mu naglasim?

Jer ne bi da opet odem a nista ne bude uradjeno. Imam uzasnu averziju prema takvim stvarima pa me svaka neuspesna poseta tera da se okrecem ka domacim travarijama, u ovom trenutku krkam se brusnicama :D
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Normalno je da jedan testis bude veci od drugog jedino npr ako je duplo ili vise veci,onda nije normalno.
Od prostate boluje 80% muskaraca,dok ne ostaris,neces znati da li si i ti u toj grupi.
Ne brini se,uzivaj.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

s

Post od vasa »

Treba ponovo kod istog urologa i naravno kazati ono sto nisi ranije rekao ili tegobe koje nisi ranije osecao,,,tesko da mozes uzivati ako primetis krv posle nuzde-ako to nisi kazao ili nisi ni osecao sada treba da kazes?
Da li imas tvrdu stolicu-jel jedes jako zacinjenu hranu (ljuto,kiselo,alkohol)???? Mozda su suljevi-mozda treba hirurg da pregleda--bez obzira na averziju prema tome moras nastaviti i ne leciti se na sviju ruku-cajevi i trave mogu al treba znati za cega-mora da se uspostavi dijagnoza.
SRECNO
Tmen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 28, 2009 10:47 pm

Post od Tmen »

Hvala na savetima.
Odgovori