operacija inficiranih krajnika
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 16, 2009 3:26 pm
operacija inficiranih krajnika
Oboje mojih klinaca muku muce sa strptokokama.
Gomila antibiotika i nista, bris grla uvek pozitivan na streptokoke A.
Krajnici jako uvecani i upaljeni,zlezde otecene,...
Dr kaze obavezno vaditi krajnike
Zakazana operacija za 5 nedelja od danas
Dr kaze ne trebaju im novi antibiotici.
Naravno brinem kako ce oni izgurati sa takvom upalom jos 5 nedelja i
da li je opasno operisati krajnike sa znanjem da je prisutna Strep A bakterija u grlu?
Dr mi deluje suvise lezerno po ovom pitanju
Zivimo u Kanadi
Citam u Srbiji se ne radi operacija bez cistog brisa?
Sta da radimo?Da li da insistiram na antibioticima pre/posle operacije?
Hvala
Gomila antibiotika i nista, bris grla uvek pozitivan na streptokoke A.
Krajnici jako uvecani i upaljeni,zlezde otecene,...
Dr kaze obavezno vaditi krajnike
Zakazana operacija za 5 nedelja od danas
Dr kaze ne trebaju im novi antibiotici.
Naravno brinem kako ce oni izgurati sa takvom upalom jos 5 nedelja i
da li je opasno operisati krajnike sa znanjem da je prisutna Strep A bakterija u grlu?
Dr mi deluje suvise lezerno po ovom pitanju
Zivimo u Kanadi
Citam u Srbiji se ne radi operacija bez cistog brisa?
Sta da radimo?Da li da insistiram na antibioticima pre/posle operacije?
Hvala
- drdusan
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
- Kontakt:
Razumem vašu zabrinutost, ali objasniću vam:
kao što ste i sami naveli gomila antiobiotika - i ništa
u brisu i dalje Streptokok A
u principu bilo bi dobro u koliko može da se antibiotskom terapijom pre operacije u potpunosti uklone ove bakterije,
međutim po nekad su krajnici toliko loši i predstavljaju pogodno tlo za ove patogene bakterije da je bolje ne gubiti vreme,
odstraniti krajnike a u toku operacije i nakon operacije uključiti antibiotsku terapiju po antibiogramu
srećno
kao što ste i sami naveli gomila antiobiotika - i ništa
u brisu i dalje Streptokok A
u principu bilo bi dobro u koliko može da se antibiotskom terapijom pre operacije u potpunosti uklone ove bakterije,
međutim po nekad su krajnici toliko loši i predstavljaju pogodno tlo za ove patogene bakterije da je bolje ne gubiti vreme,
odstraniti krajnike a u toku operacije i nakon operacije uključiti antibiotsku terapiju po antibiogramu
srećno
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
-
- Novi član
hvala vam na odgovoru
moj problem je sto Dr. smatraju da ne treba ukljucivati terapiju ni pre ni posle operacije vec po principu cekacemo da vidimo kako se stvari odvijaju pa ako zatreba onda antibiotik
vrlo sam zabrinuta
problem se prosirio jer je sada mojoj devojcici ustanovljeno prisustvo strep A bakterije u vaginalnom brisu(sumnjali smo na kandidu,kad ono streptokoke)
moj problem je sto Dr. smatraju da ne treba ukljucivati terapiju ni pre ni posle operacije vec po principu cekacemo da vidimo kako se stvari odvijaju pa ako zatreba onda antibiotik
vrlo sam zabrinuta
problem se prosirio jer je sada mojoj devojcici ustanovljeno prisustvo strep A bakterije u vaginalnom brisu(sumnjali smo na kandidu,kad ono streptokoke)
-
- Novi član
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 08, 2009 11:06 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
I ja,tj.moja cerkica koja ima 5 god imamo probleme sa cestim upalama grla,streptokokama,svakih mesec dana smo na antibioticima! pre par dana nam je dr rekao da bi trebali ukloniti krajnike,sto nam je dr Grubor i potvrdio i zakazao operaciju za 4 nedelje!dali je ta operacija za decu njenog uzrasta opasna,ovih dana sam se naslusala raznih babskih prica....i sad ne znam sta da radim....uplaseni smo a t6o moramo da uradimo...koliko je to ozbiljan zahvat
-
- Novi član
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 6:20 pm
cista u sinusu
Imam cistu u levi maksilarni sinus. Uz to imam i svakodnevne glavobolje.Misljenje doktora je razlicito, neki kazu da mi je glavobolja , koja je na predni dio tacno kod sinusa nije od te ciste, druge kaze da je od ciste i da mora da se intervenise i otstrani cista, te mi prestale glavobolje. Inace ovo su naodi KT u sinusa: "retenciona cisticna lezija na dno levog maksilarnog sinusa sa longitudinalen dijametar 2.2 sm. i tranzverzalen 2.2 sm. Zadebelena nosna ligavica, vospalitelne promene na etmoidalne sinuse." Isto zanima me i kakva je to intervencija. Je li slozena, bolna, sa kakve je anastezije?
unapred hvala

-
- Novi član
Cerkica mi ima zakazanu operaciju krajnika za 9.7. a trenutno pije granule singulair koje je dobila protiv alergije na cvetanje korova,jer je od toga kasljala.treba da ih pije do 8.7 da bi zavrsila terapiju.interesuje me dali sme da ih pije do tad jer je ipak sutradan operacija,ima li to neke veze...ili da prekinemo...