imam osmomesecnu bebu. Pocela sam da je uspravljam malo na nozice ali sam primetila nesto jako cudno. Naime, desnim stopalom normalno stoji dok levim stoji na prsticima i kolenom kao da cupka. Molim Vas pomozite mi. Da li je u pitanju neki poremecaj ili je to za pocetak noznog oslanjanja normalna pojava????
Uplasena.
problemi sa stopalom
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
Pa, dobro,verovatno ce se javiti tamararaft i odgovoriti vam , mozda ste joj potrefili neki nerv, pa zbog toga.Ali necu da lupam
, moja beba recimo krivi nogicu dok hoda, zabacuje u desno
Uzas, a nikada ga nisam oslanjala samog na noge, i kupila mu nove duboke cipelice, procitala sam da je to normalno, barem tako kazeTamararaft, videcemo jos.

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Dete ne bi trebalo da oslanjate vi na noge, nego ce ono to uraditi samo kada bude za to spremno, a sa osam meseci je to prerano! Nema potrebe da se sa tim pozuruje jer moze doneti vise stete nego koristi.
Pogledajte da li su bebi nogice iste duzine, ako slucajno nisu vodite dete kod pedijatra. Ukoliko je sve ok, mozda je to bilo jedno klecanje, nejake nogice....
Pogledajte da li su bebi nogice iste duzine, ako slucajno nisu vodite dete kod pedijatra. Ukoliko je sve ok, mozda je to bilo jedno klecanje, nejake nogice....
Osam meseci je uzasno prerano za stajanje i bebin nezreli mozak ne moze da komanduje extremitetima.Beba nije cvrsta i nemojte je maltretirati da stoji,sa osam meseci tek treba da usvoji puzanje koje ce ucvrstiti negde u 11.mesecu,a tek tada moze da se govori o motorno zrelom bicu koje je spremno da usvoji stajanje pa zatim hod.