problemi sa stopalom

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
kanacki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 30, 2009 4:59 pm

problemi sa stopalom

Post od kanacki »

imam osmomesecnu bebu. Pocela sam da je uspravljam malo na nozice ali sam primetila nesto jako cudno. Naime, desnim stopalom normalno stoji dok levim stoji na prsticima i kolenom kao da cupka. Molim Vas pomozite mi. Da li je u pitanju neki poremecaj ili je to za pocetak noznog oslanjanja normalna pojava????
Uplasena.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Jeste li je vi oslonili na nogice ili je ona smama pocela?Pitam vas zato sto je nama pedijatar rekla da niposto bebu samoinicijativno ne oslanjamo na noge, ona mora sama da to uradi.
kanacki
Novi član
Novi član

Post od kanacki »

sama sam je oslonila, ali se ona radovala
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Pa, dobro,verovatno ce se javiti tamararaft i odgovoriti vam , mozda ste joj potrefili neki nerv, pa zbog toga.Ali necu da lupam :D , moja beba recimo krivi nogicu dok hoda, zabacuje u desno :( Uzas, a nikada ga nisam oslanjala samog na noge, i kupila mu nove duboke cipelice, procitala sam da je to normalno, barem tako kazeTamararaft, videcemo jos.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Dete ne bi trebalo da oslanjate vi na noge, nego ce ono to uraditi samo kada bude za to spremno, a sa osam meseci je to prerano! Nema potrebe da se sa tim pozuruje jer moze doneti vise stete nego koristi.
Pogledajte da li su bebi nogice iste duzine, ako slucajno nisu vodite dete kod pedijatra. Ukoliko je sve ok, mozda je to bilo jedno klecanje, nejake nogice....
kanacki
Novi član
Novi član

Post od kanacki »

Nozice su joj iste duzine (bar koliko ja to uspevam da vidim). Verovatno sam ja malko pozurila. u svakom slucaju veliko hvala
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Osam meseci je uzasno prerano za stajanje i bebin nezreli mozak ne moze da komanduje extremitetima.Beba nije cvrsta i nemojte je maltretirati da stoji,sa osam meseci tek treba da usvoji puzanje koje ce ucvrstiti negde u 11.mesecu,a tek tada moze da se govori o motorno zrelom bicu koje je spremno da usvoji stajanje pa zatim hod.
kanacki
Novi član
Novi član

Post od kanacki »

puno hvala na savetima. Sreca moja, sto sam se odmah javila za ovaj problem koji sam sama u svojoj glavi napravila. Sve najbolje svima
Odgovori