Naticanje sluzokoze sinusa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Pedja Jo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 02, 2009 7:25 pm

Naticanje sluzokoze sinusa

Post od Pedja Jo »

Pozdrav. Imam pitanje oko naticanja sluzokoze sinusa. Pre oko godinu dana dobio sam veoma jaku upalu sinusa - pansinusitis, medjutim nije bilo sekreta vec veoma jakog pritiska u delu glave gde su sinusi. Osecao sam se do te mere lose da me je zanosilo, gubio sam ravnotezu i na pregledima mi je utvrdjeno da mi sluzokoza jako natice. Interesantno je da mi se problemi veoma pojacavaju kada menjam temperaturu sedine, posebno kada udjem iz "normalne temperature" u prostoriju sa klimom. Na poslu moje lude koelge ne stede klimu, pa sam tamo kao drogiran, bubnji mi u glavi, osecam strasan pritisak u ceonim sinusima i bol u vratu, gubim stabilnost. Da li eventualno postoje neke zlezde . receptori ili nesto slicno sto mi moze praviti ovolike tegobe. Mislim da li je moguce da sluzokoza pritisne neku zlezdu - nerv? Pocinje i da mi se stvara drhtavica, ali ne od hladnoce vec od tog pritiska u glavi, vrtoglavice i opste nesigurnosti. Unapred hvala na odgovoru.
Odgovori