problem nakon amputacije

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
igorl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 12, 2009 3:43 pm

problem nakon amputacije

Post od igorl »

postovani,
prije 7 godina sam u saobraćajnoj nesreći izgubio desnu potkoljenicu. doktori su uspjeli da sačuvaju koljeno iako je malo nedostajalo da odmah amputiraju iznad koljena jer sam imao jaku infekciju i dosta stranih tijela u rani. imam jako kratak bataljak - nekih 6-7 cm i dosta nepravilan također, izvađena je lisna kost. jako teško hodam sa protezom i niti jedno ležište mi nije udobno jer je problem u bataljku. zanima me postoji li način da se izvrši rekonstrukcija bataljka i time funkcionalno poboljša ili je bolje rješenje ipak reamputacija iznad koljena? ja sam više na štakama već sa protezom a i kada je nosim pomažem se u najboljem slučaju jednom štakom. imam 30 godina i ovo me jako sputava u svemu
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Problem je suvise osetljiv da bi ovako mogao da se da odgovor. Potrebna je konsultacija dobrog strucnjaka za protetiku/ortotiku, pa onda konsultacija ortopeda i jako dobra koordinacija njih dvojice da bi se sa sto manje hirurgije postigao sto bolji efekat.
igorl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 12, 2009 3:43 pm

Post od igorl »

šta se može uraditi bez reamputacije? u doboju odakle sam ne može ništa.
Odgovori