Jos jedno pitanje o fimozi

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
BlimBlim
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 02, 2006 12:32 am

Jos jedno pitanje o fimozi

Post od BlimBlim »

Pozdrav,
tek sada sam saznao za ovaj forum i imam mnogo pitanja, ali za sada - samo u vezi jedne teme:
Vidim da su cesto postavljana pitanja u vezi fimoze i korekcije iste.
Ja imam nesto sto bi se verovatno moglo nazvati laksim oblikom fimoze. Kada penis nije u erekciji, tj. u opustenom stanju, kozica se bez ikakvih problema moze prevuci preko glansa, u potpunosti do kraja...ali...pri erekciji, kada povucem kozicu do kraja i kada se ona "zaustavi" iza glavica, osecaj nije nimalo prijatan, oseca se stezanje i laksi bol. Naravno, u ovoj varijanti je jako neprijatno imati polni odnos.

Moja pitanja su
1. Da li moze da se u ovakvom slucaju uradi neka vrsta polu-cirkumizacije, da se odstrani samo "prsten" koji pravi problem, ili se obavezno radi kompletno odstranjivanje kozice koja prekriva glans ?
2. Da li je uvek obavezna hirurska intervencija, da li za "lakse slucajeve" postoje (sad cu verovatno da lupim glupost) neke kreme ili slicni medikamenti ?

Molim vas da odgovorite, posto bih hteo uskoro da konacno resim ovaj problem.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Da,tvoj problem moze da se resi na jedan ili na drugi nacin.Potrebno je da odes kod urologa koji ce te pregledati i pokusati janpre sa kremom a ako to ne uspe onda i sa tom vrstom cirkumcizije gde se odstranjuje samo stenoticni prsten.
Bitno je sledece : nakon odnosa obavezno moras da vratis kozu preko glansa da ne bi doslo do pojave parafimoze koja je urgentno stanje u urologiji.
BlimBlim
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 02, 2006 12:32 am

Post od BlimBlim »

Hvala na odgovoru :)
Ja sam mislio da se sve resava kod hirurga...znaci, ipak se prvo ide kod urologa.
Vragolasta Amfibija napisao:Bitno je sledece : nakon odnosa obavezno moras da vratis kozu preko glansa da ne bi doslo do pojave parafimoze koja je urgentno stanje u urologiji.
Naravno, uvek vratim kozicu "na mesto". Inace "prsten" na kozici nije bas toliko suzen...da je obim prstena samo za nekoliko milimetara siri, verovatno bi sve bilo normalno.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Urologija je hirurska grana...problem fimoze resava urolog ne hirurg.
Odgovori