Pozdrav svima!
Pre tacno mesec dana sam iscasio levi lakat prilikom izvodjenja vezbe,moram napomenuti da sam imao oko 20 kg opreme na sebi i da mi je ruka tada imobilisana (ruka mi je vec bila otecena u predelu podlaktice i nadlaktice,bolova nije bilo).Dva sata nakon povrede sam stigao na ortopediju gde sam upucen na snimanje,na snimku se videlo da je iscasenje u pitanju i doktor mi je tad namestio ruku i stavio longetu.Dve nedelje nakon toga mi je skinuta longeta,otok je bio prisutan kao i prvog dana,ruku nisam mogao da ispruzim ni da savijem a bolova nije bilo.Prepisana mi je bila fizikalna terapija u periodu od dve nedelje i sad nakon dve nedelje jedva da mogu da ispruzim ruku kad mi je ispruzuju na terapiji,otok se smanjio al je jos prisutan..
Zanima me kolika mogu biti ostecenja ligamenata i kapsule,koje vreme je potrebno da se ruka oporavi i dali ce se ikad vratiti na nivo pre povrede?
[/img]http://www.dropshots.com/eci#date/2009-06-25/06:06:03 [/url]
Iscasenje levog lakta
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Stvar ipak ide na bolje. I sami akzete da se otok smanjuje i da je pokretljivost bolja. Lakat je cesto vrlo zahtevan po pitanju fizikalne terapije i oporavak moze da traje dosta dugo.
tokom iscvasenja uvek dolazi do ostecenja ligamenata i kapsule u manjem ili vecem stepenu, i jedan od glavnih razlobga da se repozicija sto pre uradi jeste i da se smanji opterecenje na ostecene ligamente i kapsulu kako bi se njihov oporavak sto vise ubrzao
tokom iscvasenja uvek dolazi do ostecenja ligamenata i kapsule u manjem ili vecem stepenu, i jedan od glavnih razlobga da se repozicija sto pre uradi jeste i da se smanji opterecenje na ostecene ligamente i kapsulu kako bi se njihov oporavak sto vise ubrzao