Ružičaste tufne na glavi, svrab, žute krastice i perut

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Бо&am
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 03, 2006 11:37 am

Post od Бо&am »

Pre otprilike mesec ili 2 počela me glava svrbeti na gornjem delu uglavnom. Mahinalno sam se češao, pa sam napravio ranice u vidu crvenih linija - posekotinica od mojih noktiju koje su me peckale kada perem kosu šamponom. Koža u okolini je bila blago crvenkasta u tom periodu.

Kada su ranice zarasle (više me ne pecka kad perem kosu), svrab je opet počeo da se javlja periodično. Jednom ili dva puta u toku dana se javi i ako istrpim i ne češem se prestane posle 15tak minuta. Kada ni tom metodom ne prestane da svrbi, dovoljno je da operem kosu i svrab uglavnom nestane.

Primetio sam da mi je kosa postala masnija i dlake blago slepljene jedna uz drugu sa možda i više peruti nego ranije. Primetio sam na mestima koje svrbe i žute krastice koje su nestabilne i lako se pokidaju.

Žena je pregledom moje glave primetila jedva primetne ružičaste tufne na mestima koje svrbe. Neke su reljefne (kao ujed komarca) a neke su u ravni sa kožom, samo je boja različita, a na njima te žućaste krastice koje se perutaju.

Trčim kod dermatologa sutra ujutru, a šta Vi mislite?
djidji
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 23, 2009 4:58 pm

Post od djidji »

mrzim kad moja pitanja ostanu bez odgovora... Šta reče dermatolog?? Meni je tako počela psorijaza da se manifestuje...nadam se da nije to
Бо&am
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 03, 2006 11:37 am

Post od Бо&am »

Стрес, а тачну дијагнозу не могу да прочитам.

Рече да се одмарам и не нервирам, а препарат да узмем ако се буде јављало и даље.
Odgovori