Bavio sam poluprofesionalno sportom. Već sedam godina ne treniram pošto sam morao da prestanem zbog fakulteta.
Problem koji mi se javlja je sledeći:
Otiče mi pljuvačna žlezda. E sad posto sam laik u ovoj oblasti pokušaću da objasnijm simptome.
Prvi put mi se javio problem pre par godina, manifestovalo se na taj način da mi je otekao obraz, odnosno deo malo ispred uha. Otišao sam kod ORL, koji me je uputio kod Maksilofacijalnog hirurga. Koji je konstatovao da je to pljuvačna žlezda (u pitanju je pljuvačna žlezda sa desne strane, ako to ima ikakve veze). Išao sam na EHO i nisu ništa pronašli, nije bilo kamenca. Nakon čega sam dobio objašnjenje da nakon što mi prestane sa radom pljuvačna žlezda, počne da se ljušti i pošto imam "suženi" pljuvačni kanal ona otekne. E sad kao terapiju mi je rekao da pijem mnogo vode, da uzimam limun, nešto kiselo i ljute bombone. To mi je rečeno tad kad sam bio 1 i 2 put kod njih.
To je da tako kažem bilo sve ok, svremena na vreme su mi se sušila usta ali nije oticala žlezda, dok sam se nalivao vodom i limun sisao skoro svako veče, do skoro.
Počeli su isti simptomi da mi se suše usta i jednom mi je opet otekla žlezda, iako sam pio 2.5 - 3.5 l, samo vode neračunajući ostale tečnosti (do 2 kafe na dan, 1 - 2 čaše soka ...). Doduše taj dan sam se malo više znojio i sutradan uveče sam jeo kuvane šunke, pošto je bio uskrs.
Ponovo sam otišao kod Maksilofacijalnog hirurga, koji je opet rekao da je sve u "redu". Kad je probao da nacedi žlezdu rekao mi je, da nema kamenca, ...., da sam samo žedan iako sam pre nego što sam došao do njega popio pola litre vode i posisao par ljutih bombona. Rekao mi je da samo nastavim sa dosadašnjim tretmanom.

Iskreno više mi je dosta nalivanja tolko vodom i neprestanog sisanja limuna i ljutih bombona.
Molim Vas za pomoć ako imate bilo kakav savet, ili rešenje za moj problem.
Hvala !