Operacija lakta

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
ljubisabor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Operacija lakta

Post od ljubisabor »

Operisala sam se 23.marta ove godine, sa uputnom dijagnozom-ST.POST FRACTURAM CUBITI DEX.ARTHROSIS CUBITI.DEX.INSTABILITAS CUBITI . DEX. Z 09.4 što je i završna dijagnoza,dok sama operacija ima sledeću dijagnozu - ARTHROPLASTICA RESECTIONE CUBITI DEX (5893)
Skinuta mi je arterija sa desne butine sa rezom dužine 60cm,i ugrađena u laktu,interesuje me ,obzirom da se bolovi nisu smanjili,i pored fizikalne terapije-naglašena bol se proteže od zgloba šake i osećam da mi trnu prsti od jagodice palca, preko kažiprsta do srednjeg, dok mi je intezivnija bol na malom prstu i proteže se prema laktu i ramenu .Dobila sam predlog od lekara za Banjsku rehabilitaciju- od ortopeda ,Fizijatra i lekara koji me operisao u Beogradu, međutim komisija je odbila zahtev uz obrazloženje da šifra bolesti ne podleže zakonu o rehabilitaciji pa su me uputili na ELEKTROMIONEUROGRAFIJU,kako bi lekar mogao na osnovu pregleda da odredi šifru, t.j. dijagnozu, zbog rehabilitacije,takođe me interesuje da li se može otkriti putem ovog pregleda oštećenje nekog nerva,zbog sve ove boli koje osećam. Da li je moguće da pacijenti zbog ovakvog stava mogu da budu oćtećeni a da administracija može da bude jača od boli koje osećam i koje nekada prevazilaze granice izdržljivosti jer mi je šifra zbog koje sam odbijena t.j dijagnoza Kontrola zbog preloma-z.09.4 i da li se može otkloniti ovakava greška ukoliko je ima,i kako da prevaziđem sve ovo ... i do kada može da potraje
Srdacan pozdrav
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

ELEKTROMIONEUROGRAFIJA JE UPRAVO DIJAGNOSTICHKA PROCEDURA KOJA CE POKAZATI NIVO OSHTECENJE NERAVA TE RUKE I AN OSNOVU TOGA AKO VEC IMATE TAKVE TEGOBE NE BI TREBALO BITI PROBLEMA SHTO SE TICHE REHABILITACIJE, I KOMISIJE.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori