DIJAGNOZA KRVI ZA TROGODISNJE DETE...

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
blondica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Nov 10, 2008 2:33 am

DIJAGNOZA KRVI ZA TROGODISNJE DETE...

Post od blondica »

Molim vas ako ima neko ko moze da mi ''razoputi'' ovo jer ne mogu da cekam jos dva dana da odnesem doktorki da mi ih desifruje...

TEST NAME-S-CRP

RESULT-10.6 HI

REF.INTERVAL-0.0-3.0

UNITS-MG/L

Imam i za urin ali tu vec ne znam ni sta bih tebala da prepisem...hvala unapred ko mi odgovori.... :)
larisabg
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

...

Post od larisabg »

C reaktivni protein je ,uprosceno receno,parametar upale,i bez ostalih rezultata i uvida u stanje deteta ne moze se interpretirati osim sto Vam mnogu reci da je dosta povisen i da ga teba cesce pratiti u sklopu celoku[pnog lecenja deteta..Znaci prema referentnim vrednostima Vase laboratorije je do 3,a Vasem detetu je1o.Ostalo objasnjava merne jedinice ,kao i vrsu aparata kojim se meri.Pozdrav!
Verujem da ima entuzijasta medju nama!
blondica
Stalni član
Stalni  član

Post od blondica »

ex sad,hvala LARISA na odgovoru,malopre dolazim od pedijatra i za cudo ona mi kaze da sa sve ostalim nalazima da je sa detetom apsolutno sve ok,urin je cist,sterilan zapravo,a krv je 76,kaze trebalo bi da je 80 ali s'obirom na grlo tj upalu to je normalno da malo padne,a inace kaze sve je u redu,i da pomenula mi je da je '''nesto'' poviseno ali kako ona rece to je ''zanemarujuce''i ne treba da brinem uopste jer moze da bude i usled injekcija jugocilina kojim je tretiran zadnjih dana....
pa ste me sada zabrinuli sa time sto ste mi rekli.... :-?
a i posle uradjenih svih analiza i isprimane terapije injekcijama detetu je grlo i dalje jaaakoo crveno,sto mom pedijatru kako kaze ''nije jasno'',temperatura je spala,ali kasalj,povracanje i grlo su ostali,ne znam sta da radim sada................................................
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

CRP je povisen (izmedju ostalog) kod bakterijskih infekcija. Jel detetu radjen bris grla? Doktorka je ocigledno i sumnjala na bakterijsku infekciju cim je prepisala jugocilin.
blondica
Stalni član
Stalni  član

Post od blondica »

ne nije radjen bris grla,samo urin i krv,koji pokazuju da je sve u redu,medjutim to ''zariste'' kako ona kaze i dalje postoji,sutra tj.danas ide na kontrolu pa ce se videti da li se upala povlaci ili ne,a dete i dalje ima iste simptome kao i prvoga dana samo bez temperature,kao da nije primalo injekcije uopste,kasalj je uzasan..... :(
spomenucu i taj bris grla,ako ima potrebe da se i to uradi,hvala na informaciji :)
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Spomenite, naravno. Da li detetu curi i nosic? Mozda kaslje jer mu se sliva sekret iz nosa. Ako curi i ako su slincici gusti, zuti, zelenkasti, uradite i bris nosa.
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Spomenite, naravno. Da li detetu curi i nosic? Mozda kaslje jer mu se sliva sekret iz nosa. Ako curi i ako su slincici gusti, zuti, zelenkasti, uradite i bris nosa.
blondica
Stalni član
Stalni  član

Post od blondica »

ne,curio mu je nosic u pocetku,ali zadnjih dana vise ne,doktorka mi kaze da za bris ''jos uvek''nema potrebe....grlo mu je i dalje crveno,ne kao na pocetku ali crveno,mada ona kaze da posle injekcija ne bi smelo da bude ni malo,te stoga je prepisala sirup Pancef i terapiju jos 4 dana,pa kontrola opet,po ko zna koji put,ona je zadovoljna jer nema vise temperature,dok ja nisam zadovoljna ni malo...
ajde,videcu sta ce biti i posle ovog sirupa.....
hvala vam na odgovorima....
larisabg
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

...

Post od larisabg »

Mlaku vodu neka pije ujutru,ona je odlicna za iskasljavanje.Sta pije od sirupa za iskasljavanje?Kakav je kasalj? Stata izbaci? Jel povraca?
Verujem da ima entuzijasta medju nama!
Odgovori