pitanje
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
pitanje
kako da ublazim kasalj,pijem prospan,ali nista,pijem cajve,ali nista....prvo me je boleloi suzilo oko,pa sam posle pocela da kasljem..........sta da radim??????
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
taj kashalj polako postaje epidemija.
Obrati se lekaru opshte prakse, da se grlo pregleda i da terapija, nemoj se lechiti sama, a vidim da si jako mlada osoba, nemoj stvarati pogreshnu naviku o uimanju lekova na svoju ruku.
Mozda je u pitanju alergijski kashalj a mozda bakterijsko zapaljenje.
Kod lekara i sve cesh znati, ne moze se bash sve preko neta uraditi
Obrati se lekaru opshte prakse, da se grlo pregleda i da terapija, nemoj se lechiti sama, a vidim da si jako mlada osoba, nemoj stvarati pogreshnu naviku o uimanju lekova na svoju ruku.

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
pa bila sam tri puta vec i oni kao nista nista,mada meni sve gore.sta da trazim??????kakve analize da uradim.............nista ne pijem na svoju ruku........tamaraft napisao:taj kashalj polako postaje epidemija.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne mogu da ne znaju shta ti je i da te poshalju bez terapije kuci ako imash problem.
Otidji drugom lekaru ako tvoj ne zeli da ti pomogne i iskreno i konkretno reci kakve sve tegobe imash i koliko dugo traju a na osnovu pregleda i brisa grla se mora utvrditi sta je u pitanju, mi ipak nemam pogled u tvoje grlo i usnu duplju, tvoju istoriju boleti i kompletnu anamnezu pa i ne mozemo puno pomoci ovako preko neta.
A ti do tada bar zakljuchi sta ti provocira kashalj, kada se pojachava, nocu ili danju, pri promeni temperature prostorije u kojoj se nalazish, da li ga itirita neka hrana, technost, prashina, neki lekovi ili samo gutanje, slivanje mukusa iz sinusa...
A da smanjih kashalj mozesh uzeti neke septolete, stepsils ili neoangin, ili neke na bazi propolisa ako nisi alergichna na propolis. Sve ostali je terapija koji treba da ti prepishe lekar na osnovu pregleda.
PS: igrom sluchaja i ja imam slichnih problema, po povratku iz inostranstva sam pochela kashljati i to traje vec nedeljama
samo shto je kod mene gnojna angina grla bila glavni uzrok
tako da mozda je to kod tebe pochetak i najava nekog zapaljenskog procesa poshto sam i ja tako kashljucala danima dok nisam osetila prabi bol u zlezdama, grlu i uhu.
Otidji drugom lekaru ako tvoj ne zeli da ti pomogne i iskreno i konkretno reci kakve sve tegobe imash i koliko dugo traju a na osnovu pregleda i brisa grla se mora utvrditi sta je u pitanju, mi ipak nemam pogled u tvoje grlo i usnu duplju, tvoju istoriju boleti i kompletnu anamnezu pa i ne mozemo puno pomoci ovako preko neta.
A ti do tada bar zakljuchi sta ti provocira kashalj, kada se pojachava, nocu ili danju, pri promeni temperature prostorije u kojoj se nalazish, da li ga itirita neka hrana, technost, prashina, neki lekovi ili samo gutanje, slivanje mukusa iz sinusa...
A da smanjih kashalj mozesh uzeti neke septolete, stepsils ili neoangin, ili neke na bazi propolisa ako nisi alergichna na propolis. Sve ostali je terapija koji treba da ti prepishe lekar na osnovu pregleda.
PS: igrom sluchaja i ja imam slichnih problema, po povratku iz inostranstva sam pochela kashljati i to traje vec nedeljama

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt: