interesuje me koji su simptomi povrede meniskusa?
Aktivno se bavim sportom i kada sam umao 13 godina,desila mi se povreda,uvrnuo sam koleno,tada nista nisam znao o povredama,bio sam u longeti dve nedelje i punktirali su mi koleno dva puta. u poslednje vreme nakon jakog treninga ili utakmice javlja mi se otok i bol u predelu spoljneg dela kolena,nemam snage u kolenu i imam osecaj kao da mi nesto krcka u kolenu.
Interesuje me da li je za dijagnozu najbolja mag.rezonanca?Koliko kosta operacija i koliko traje oporavak?
Srdjan26
povreda meniskusa
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Ja bih pre rekao da si povredio ligamente kolena. Posto sam ja operisao ligamente malo sam upucen. Mozda ih nisi iskidao kao ja, i mozda nema potrebe za operacijom koja je veoma teska i oporavak traje 6-8 meseci. Najbolje da odes na Banjicu da ti urade atroskopiju kolena. To ti urade za jedan dan,recnu malo koleno i gurnu kamerice i vidi na ekranu sta je u pitanju. Moj predlog ti je da odmah prestanes da treniras i bavis uopste sportom dok to ne sredis. Koleno je zeznuto i kad se jednom povredi tesko se leci. Ako je meniskus u pitanju,to je klasican zahvat i brzo se oporavis.