povreda meniskusa

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Srdjanl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 20, 2006 11:33 am

povreda meniskusa

Post od Srdjanl »

interesuje me koji su simptomi povrede meniskusa?
Aktivno se bavim sportom i kada sam umao 13 godina,desila mi se povreda,uvrnuo sam koleno,tada nista nisam znao o povredama,bio sam u longeti dve nedelje i punktirali su mi koleno dva puta. u poslednje vreme nakon jakog treninga ili utakmice javlja mi se otok i bol u predelu spoljneg dela kolena,nemam snage u kolenu i imam osecaj kao da mi nesto krcka u kolenu.
Interesuje me da li je za dijagnozu najbolja mag.rezonanca?Koliko kosta operacija i koliko traje oporavak?
Srdjan26
peremx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 13, 2005 9:15 pm

Post od peremx »

Moj brat je operisan pre 10 dana. Operacija je bezbolna. Kazu da potpuni oporavak traje do 2 meseca. Na ortopedskoj klinici na Banjici. Pregled bez uputa 900 din.
vaske
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 08, 2006 3:20 pm

Post od vaske »

Ja bih pre rekao da si povredio ligamente kolena. Posto sam ja operisao ligamente malo sam upucen. Mozda ih nisi iskidao kao ja, i mozda nema potrebe za operacijom koja je veoma teska i oporavak traje 6-8 meseci. Najbolje da odes na Banjicu da ti urade atroskopiju kolena. To ti urade za jedan dan,recnu malo koleno i gurnu kamerice i vidi na ekranu sta je u pitanju. Moj predlog ti je da odmah prestanes da treniras i bavis uopste sportom dok to ne sredis. Koleno je zeznuto i kad se jednom povredi tesko se leci. Ako je meniskus u pitanju,to je klasican zahvat i brzo se oporavis.
Djomla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 02, 2006 1:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Djomla »

Kazes da se brzo oporavlja od povrede meniskusa ! Daj boze ja sam ga dooobro povredio!
Djomla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 02, 2006 1:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Djomla »

Je li najbolje na Banjici operisati meniskus?
Odgovori