sekret u grlu

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
almirkuka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 08, 2009 12:47 am

sekret u grlu

Post od almirkuka »

već skoro godinu dana iz nosa kroz grlo lučim neku sluzavu tekućinu to mi smeta izaziva mi gađenje snimala sam sinuse doktor kaže da umišljam ali ja izbacujem stalno gust sekre šlajm pa me zanima šta da uradim već mi je toga dosta
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

Koje je boje sekret? Da li si radila bris grla nosa? Da li se simptomi javljaju non stop? Kada su najjaci?

Da li se mozda pojacani posle jela?
almirkuka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 08, 2009 12:47 am

Post od almirkuka »

javlja se dosta često uglavnom je bijele boje dosta je ljepljiv a pojačan je nakon obroka. Veoma teško ga izbacim i izaziva mi povraćanje. Radila sam bris grla i sve je u redu snimala sam i sinuse i oni su prohodni imam samo blažu devijaciju nosa. Ne znam šta da radim ni kome više da se obratim? Hvala.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

Trazite uput za gastroentegologa.. Recite da imate smetnje posle jela,i insistirajte da vam urade gastroskopiju..

To je snimanje zeluca,verovatno imate gerb,reflux zeluca.. Tacnije kiselina iz zeluca vam se vraca gore,napada sluznicu nosa i otud taj sekret,a svi nalazi su cisti..

Ovo vam kazem jer ja upravo imam te simptome i sada radim aktivno na izlecenju istog.

Deluje kao da je ORL,ali je u stvari samo komplikacija bolesti zeluca..
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
Kontakt:

Post od drdusan »

Inhalaciona terapija ne zvuči loše :wink:
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
Odgovori