Uho i bockanje

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
lalinka35
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 16, 2009 7:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Uho i bockanje

Post od lalinka35 »

Da li mi neko moze pomoci neznam gde bi se obratila.
Trenutno sam u arabiji, imala sam problem od pre 15 dana sa uhom,bilo mi je zapuseno i pomalo bol iza uha i ispod.
Otisla sam kod specijaliste, isprao ga je i pomoglo je, otpusilo se. Pitala sam ga sta cu sa povremenim bolom, rekao je da je uho u redu a da dalje trebam ispitivati.
Ja osecam u uhu bockanje i neki cudan bol,mozda cak i nije bol al neka tezina ispod uha,blizu vilice tacka jedna i malo kost iza uha,zila na vratu te strane me isto pomalo boli ali u uhu konstantno imam bockanja. Nemam nikakvvo osiguranje a i da imam svi se zale na lekare ovde,ja neznam kome lekaru uopste i trebam da se javim.
Jel mi moze neko dati savet. ps seva mi i slepocnica sa te strane.
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
Kontakt:

Post od drdusan »

koliko sam razumeo vi imate probadajući bol u uvu
koji se javlja povremeno iz čista mira ?
znači, bitno je da razgraničimo - taj bol nije konstantno prisutan i nema pravila kad će da se javi?
taj bol se javlja i u predelu ispred samog uva i širi se ka slepoočnom predelu sa te stran ?
U koliko je sve kao što sam naveo i pretpostavio iz vašeg posta, najverovatnije se radi o problemu sa viličnim zglobom.
To je zglob koji se nalazi na samom prednjem zidu ušnog kanala i kada postoji neki problem u njemu bol se uvek manivestuje u uvu (zbog inervacije), dok je uvo u redu i nema nikakve veze sa tim . . .

no, teško je reći sa sigurnošću odavde, dok se uvo ne pregleda ne može se biti siguran, takođe po nekad je potrebno uraditi i kompletnu dijagnostiku da bi došli do definitivne dijagnoze: obično ispitivanje sluha i timpanometrija, a potom možda i neki dopunski dijagnostički testovi . . .

Pozdrav i srećno,
Dr Dušan
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
Odgovori