Zasto se bubuljice vracaju?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 08, 2009 3:24 pm
Zasto se bubuljice vracaju?
Dermatolog mi je dao Dovicin. Uzimao sam ga tri nedelje. Sve je bilo u redu. Lice i ledja su se ocistili. Medjutim, 5-6 dana nakon prestanka uzimanja antibiotika, bubuljice su se vratile.
Zasto?
Zasto?
-
- Novi član
Ne, nije uradjen antibiogram. Rekao je da bris koze lica,grudi i ledja ne treba da se radi, jer bris nece pokazati nista sto on (dermatolog) ne zna. I onda mi je ponovo prepisao Dovicin... Uzimao sam ga dodatnih mecec dana.Dakle, ukupno sam ga pio oko dva meseca. Nakon prestanka bubuljice se vracaju za 5-6 dana... Ne razumem, zasto odbija da se uradi bris koze? 

Poslednja izmena od Marko Arsenijevic u Sre Jun 03, 2009 4:45 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Re: Zasto se bubuljice vracaju?
Zato sto je verovatno trebalo davati duze. Ako su u pitanju akne, bubuljice, ne radi se antibiogram.Marko Arsenijevic napisao:Dermatolog mi je dao Dovicin. Uzimao sam ga tri nedelje. Sve je bilo u redu. Lice i ledja su se ocistili. Medjutim, 5-6 dana nakon prestanka uzimanja antibiotika, bubuljice su se vratile.
Zasto?
-
- Novi član
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Apr 22, 2005 10:40 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Suludo!!!!
NIJEDAN antibiotik ne bi smeo da se koristi bez antibiograma pa makar i za bubuljice!!!
Insistiraj da ti urade bris ili ga sam uzmi i otidji u privatnu laboratoriji pa nek ti oni urade ...
Izazivac akni je Propionibacterium acne koja reaguje na klindamicin.
Ne znam zasto se odmah preslo na oralno uzimanje antibiotika (bez antibiograma) a da nije pokusano prvo sa lokalnom primenom???
Ja znam da dermatolozi inace rade briseve i na osnovu njih prepisuju terapiju sto je skroz ispravno.
Dakle idi uradi bris, vidi rezultate a u krajnjem slucaju-menjaj lekara.
Kad ti dovicin bude stvarno trebao (ne daj Boze) nece ti delovati zbog tako dugo primene ...
Inace, u pripremi je predlog zakon po kojem ce uskoro i za uzimanje antibiotika trebati prepisan originalni lekarski recept kao sto je dosad bilo za anksiolitike, antidepresive itd upravo da bi se sprecilo nasumicno lecenje i samolecenje.
Procitati -> Akne
NIJEDAN antibiotik ne bi smeo da se koristi bez antibiograma pa makar i za bubuljice!!!
Insistiraj da ti urade bris ili ga sam uzmi i otidji u privatnu laboratoriji pa nek ti oni urade ...
Izazivac akni je Propionibacterium acne koja reaguje na klindamicin.
Ne znam zasto se odmah preslo na oralno uzimanje antibiotika (bez antibiograma) a da nije pokusano prvo sa lokalnom primenom???
Ja znam da dermatolozi inace rade briseve i na osnovu njih prepisuju terapiju sto je skroz ispravno.
Dakle idi uradi bris, vidi rezultate a u krajnjem slucaju-menjaj lekara.
Kad ti dovicin bude stvarno trebao (ne daj Boze) nece ti delovati zbog tako dugo primene ...
Inace, u pripremi je predlog zakon po kojem ce uskoro i za uzimanje antibiotika trebati prepisan originalni lekarski recept kao sto je dosad bilo za anksiolitike, antidepresive itd upravo da bi se sprecilo nasumicno lecenje i samolecenje.
Procitati -> Akne
*
-
- Novi član
Nekriticnost je napisati gore pomenuti post, a ne znati koliko je netacnih stvari napisano.
Nepristojno je napisati "suludo", a pre toga ne proveriti svoje znanje.
A najgore od svega je kad bi se u to sve umesao farmaceut koji ima nameru i zelju da leci pacijente.
Tacno je, moze da se uzme bris na P. acnes, ali se o ne uzima kao obican bris i uzima se u za to predvidjenoj podlozi. Prakticno, ono sto je pacijentu bitno, nema znacaja, osim ako nece da lekar i pacijent zajedno publikuju rad.
Ukoliko dermatolog proceni da se radi o inflamatornim, zapaljenskim, aknama daju se sistemski antibiotici (najcesce tetraciklini) tokom nekoliko nedelja, uz naravno lokalnu terapiju, itd.
Najopasnije je poluznanje.
Nepristojno je napisati "suludo", a pre toga ne proveriti svoje znanje.
A najgore od svega je kad bi se u to sve umesao farmaceut koji ima nameru i zelju da leci pacijente.
Tacno je, moze da se uzme bris na P. acnes, ali se o ne uzima kao obican bris i uzima se u za to predvidjenoj podlozi. Prakticno, ono sto je pacijentu bitno, nema znacaja, osim ako nece da lekar i pacijent zajedno publikuju rad.
Ukoliko dermatolog proceni da se radi o inflamatornim, zapaljenskim, aknama daju se sistemski antibiotici (najcesce tetraciklini) tokom nekoliko nedelja, uz naravno lokalnu terapiju, itd.
Najopasnije je poluznanje.
-
- Novi član
Hvala svima na odgovorima... Ali, niko nije odgovorio na moje pitanje...
Zasto se bubuljice vracaju? Ako su uzrok bakterije, Dovicin je trebao da ih eliminise i da se vise ne pojavljuju. Inace, imam masnu kozu, dijagnoza acne vulgaris... Osim Dovicina, koristio sam i Aknefug i Eucerin kremu.
Ali, nisam dovoljno komplikovan slucaj (to je rekao taj dermatolog) da bi mi prepisao Roakutan. Ponavljam, dok uzimam Dovicin koza se 90 posto ocisti... 5-6 dana nakon prestanka sve se vrati na staro.
Zasto???
Hvala.
Zasto se bubuljice vracaju? Ako su uzrok bakterije, Dovicin je trebao da ih eliminise i da se vise ne pojavljuju. Inace, imam masnu kozu, dijagnoza acne vulgaris... Osim Dovicina, koristio sam i Aknefug i Eucerin kremu.
Ali, nisam dovoljno komplikovan slucaj (to je rekao taj dermatolog) da bi mi prepisao Roakutan. Ponavljam, dok uzimam Dovicin koza se 90 posto ocisti... 5-6 dana nakon prestanka sve se vrati na staro.
Zasto???
Hvala.

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Izazivac akni jeste bakterija i uzimate antibiotike, ali vam trebaju i preparati koji regulisu lucenje lojnih zlezda, pa oni koji umiruju kozu, regulisu PH, pa zastita od sunca..sve je to podjednako vazno. Popijete vi antibiotik, ali ako ne negujete kozu, pore se ponovo napune i opet upale i opet ste na istom