BOL U RAMENU. POMOĆ!!!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Marrinac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 01, 2009 1:14 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

BOL U RAMENU. POMOĆ!!!

Post od Marrinac »

Javila mi se bol u desnom ramenu pre 3 meseca, i nakon ultrazvuka je utvrđeno da imam kalcifikate uzmeđu tetiva u rotatornoj manžetni. Fizioterapeut mi je prepisao fizikalnu terapiju posle koje mi opet nije bilo bolje. I nakon toga mi je rekao da nije strašno i da moram dugo da se odmaram, čak i po više meseci. Napominjem da sam vežbao u teretani skoro 4 godine i da imam 22 godine. Ne znam šta da radim. DA LI NEKO ZNA KAKO DA REŠIM OVAJ PROBLEM ŠTO PRE? KOJU TERAPIJU DA KORISTIM I DA UBRZAM PROCES LEČENJA?????? I DA LI VALJA DA UZMEM NEKI PREPARAT ZA REGENERACIJU KOSTIJU, TETIVA I HRSKAVICA, NA BAZI GLUKOZAMIN SULFATA, METILSULFONILMETANA, HONDROITIN SULFATA...??????? PANSPORT ima širok spektar takvih preparata... :(
Unapred HVALA!!!!!!
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Rame se leci kombinovanim tretmanom koji podrazumeva mobilizaciju,vezbe,led i kineziotejping.Mirovanje nije metoda koja ce vam pomoci.Ako kalcifikati prave veliki problem razbijaju se shock-waveom.
Mufu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 6:02 pm

Post od Mufu »

I ja da se nadovezem sa svojim problemom, vezano za rame! ^^
Otkrio sam svoj problem sa ramenom u teretani, kada sam radio vezbu "kosoi bendz" (za one koji neznaju princip rada k.bendz-a: suprotno od zgibova, odredjenu kilazu dizete iznad sebe k.b. dok ste vi u sedecem polozaju) kada sam uradio samo sa shipkom jedan izbacaj, osetio sam snazan bol u levom ramenu, kao da mi je neko zabio noz u rame!
Nije do zagrevanja, to sam siguran. Zanima me dali nekome zvuci poznat ovaj problem i dali je oporavak dug?
Jos jedna stvar me muci, ranije sam radio propadanje i imao sam blagi bol u grudima! Prijatelj mi je rekao da je to zbog sirenja grudnih mishica i da to mora da se pregrmi, ali posle duze pauze vezbanja osecam mnogo jaci bol u grudima prilikom vezbanja, cak i kad pod pritiskom skupljam dlanove (ispruzenih ruku koliko je moguce, a sake u nivou kukova, i spajanje dlanova pod pritiskom. Nadam se da me neko razume sta sam sada rekao :D )
melida123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 9:56 pm

Post od melida123 »

terapeut napisao:Rame se leci kombinovanim tretmanom koji podrazumeva mobilizaciju,vezbe,led i kineziotejping.Mirovanje nije metoda koja ce vam pomoci.Ako kalcifikati prave veliki problem razbijaju se shock-waveom.
Marrinac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 01, 2009 1:14 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Marrinac »

I meni se to desilo kad sam obarao ruke, pa kad sam posle 4-5 meseci trpeo bolove, misleci da ce proci mirovanjem, otisao kod fizioterapeuta ustanovio mi je da imam burzu(vodu) u ramenu i odmah sam primio blokadu(injekciju)... Posle toga na razne terapije i na kraj mi proslo. Ali sad je u pitanju drugo rame, sad imam problem sa drugim ramenom. A gde se radi ta terapija udarnim talasima? Gde to ima, u koji grad? I koliko to kosta? Ici cu, boli me k..., a i cena je nebitna, dao bi sve samo da mi ozdravi...
Mufu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 6:02 pm

Post od Mufu »

Ali mene boli rame samo kad na uradim taj izbačaj pod opterećenjem, i bol prestaje odma posle opustanja misica, i jos jedna stvar sto ja mislim da je u pitanju, kada zagrevam reme pre vežbanja (levo rame), osecam kao da mi preskace rame, kao da mi nesto krcne u ramenom zglobu, kad vrtim ruku.Da ne zaboravim, na bazenu mi se desilo da sam prilikom plivanja (ali samo ako plivam delfin stil) prilikom jaceg urarca rukama u vodu isto povredio rame. Jel to nesto ozbiljno, i koliko je potrebno da se izleci rame? :(
Odgovori