losa krvna slika savet

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
draganalabus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 05, 2009 1:59 am

losa krvna slika savet

Post od draganalabus »

Poslednjih mesec dana moja Jana (dvadesettomesecna beba) je bila 2 puta bolesna.
Prvi put je imala visoku temperaturu,proliv i izbila su joj 2 zuba (3 i 4 gore). Posle kontrole prepisan joj je sinacilin sirup. Posle 7 dana terapije sve se stabiizovalo da bi se posle 20 dana ponovo vratila temperaturu i opet su izbila 2 zuba. Posle svega toga krvna slika joj je losa:-(.
- hemoglobin : 107
- hematokrit : 26,8
- trombociti : 133
- leukociti: 4,1
Da li joj je krvna slika losa zbog pada imuniteta,kao sto predpostavljam ili treba da se brinem?
Hvala
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re krvn aslika

Post od dolce-vita »

Je li vam dr dao legofer ili neki drugi preparat za poboljsanje krvne slike?
Ja znam da moja drugarica isto ima anemicno dete i prepisan mu je legofer.Mislim da bi dr dao neki preparat ako je dete dosta anemicno, ako nije onda se to koriguje ishranom.Crveno meso, zelenisi, zumance...

Sve najbolje
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Moje dete je pilo Legofer i Ferum lek sirup. Legofer je slabiji, Ferum je jaci i od njega joj je popravila se krvna slika.
draganalabus
Novi član
Novi član

Post od draganalabus »

Doktorka nam je prepisala sanostol sa dodatkom gvozdja,i probiotik. Za 3 nedelje ponovo proveru krvne slike. Komentar malokrvna je (kao da to i sama nisam zakljucila). Inace ne mogu prezaliti sto joj i prosli put nismo vadili krv, kada je dobila temperaturu. I ova provera je bila na moju inicijativu,(mozda joj ne bi bila ovakva :( ,mozda joj trombociti ne bi opali ovoliko).
Danas je pocela da kaslje,zato sto joj se iz nosa sliva i nikako da joj prodje ova kijavica(traje vec 6 dana). Apetit joj je los,koristim sve trikove ne bi li je naterala da popije sirup, posto je presladak. Dajem joj borovnicu,zeleno nece da pomirise,pocela je i meso da izbegava.
Zna li neko kolika je donja granica za leukocie? Na izvestaju iz labaratorije pise da je 4.1(toliko ima Jana,a doktorka kaze da su joj i leukociti smanjeni).
draganalabus
Novi član
Novi član

Post od draganalabus »

Danas smo proveravali krvnu sliku. Hgb 113,trombociti176,leukociti 7.1,eritrociti 4.23. Raspitivala sam se malo pa samo informacije radi,ako se neko istraumira koliko i ja ,vrednost trombocita do 100 se tolerise kod dece. Nije lose znati. Za mesec dana ponovo kontrola.
Odgovori