urinarna infekcija ili sta vec

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
zanimljiva_44
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 20, 2008 6:49 pm

urinarna infekcija ili sta vec

Post od zanimljiva_44 »

postovani;
Zadnjih mesec dana imam problem sa otezanim mokrenjem,bolom u donjem desnom uglu stomaka(malo vislje i tik udesno iznad pubicne kosti) kao i osecajem da uvek ostane pomalo urina sto je krajnje neprijatno.Na svoju ruku sam uzela 2-3 dana pipegal 2x2 kap a nakon toga zavrsila u urgentnom.Tamo mi je odradjen obican urin i LE(13,4),urin cist.Doktoru nisam rekla za pipegal.Na UZ stomaka nisu videli nista kao i nefrolog.Dobila sam inekciju lasixa venski i dali mi da popijem 2 kutije palitreksa jer sam navela da sam predjasnje infekcije lecila antiboticima nakon uradjene uk.Proslo je 7 dana ja i dalje pijem lekove al mi nije nista bolje,bol i otezano mokrenje svaki cas ne prestaje.Bila sam i ginekologu.I to je u redu al mi je rekla dr da izvadim spiralu kad dobijem ciklus jer moze i ona da prouzrokuje takve simptome.UK nisam radila.Pijem caj od persuna i uvin i tada malo lakse mokrim.C?im prestanem opet isto.Urin je skroz svetao,ne znam dal od toliko tecnosti.Nema ni neprijatan miris.Recite mi ,molim vas sta da radim,bojim se da nije nesto jako ozbiljno.Uspanicila sam se
Zahvaljujem
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

OBAVEZNO uradi urinokulturu jer nema poente da se kljukas antibioticima koji mogu da budu potpuno pogresni.
Ako ima bakterija,urinokultura ce pokazati kao i odgovarajudci antibiotik.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
andgel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 12:27 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od andgel »

Hitno mi trebaodg. za jedno pitanje.Radila sam bris vagine i cervikal. i nisu pronadjene patogene bakterije niti leukociti ali jesu clue celije.Ja to nisam lecila.Imala sam odnos sa deckom bez zastite i osecala sam malo pritisak u besici, a inace stalno imam problem sa besikom, osecam pritisak i imam jako crne podocnjake.Da li je moguce da sam decku prenela te clue celije, i kako da stanem na put besici da li su uzrok te clue celije i jos mi je pronadjena u urinu proteus bakterija pa ili od nje.Hvala na odg unapred.
Monikka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 22, 2009 12:52 am

Pitanje

Post od Monikka »

Zdravo svima...
Vec godinama se mucim sa mojih cestih urinarnih infekcija ili sta ja znam kako da to nazovem. Jako cesto imam problem sa mokrenjem i jako pecenje,pa nekad i bol. Pecenje mi se cak javlja i kada nemam potrebu za mokrenje,cak i po ceo dan. Ne mogu da opisem kako je uzasan taj osecaj. Najcudnije je sto mi je urin sterilan bez bakterije i nema nikakav znak za infekciju ili upala. Stvarno ne znam vise sta da radi isprobala sam skoro sve od Uvin do brusnice, a da ne govorim za antibiotike i lekove(Palin,Niocin).Svi govore za brusnice ali mene uopste ne odgovaraji jos vise me pece,valjda posto zakiseluju urinu. MOlim vas ukoliko imate neki savet bit cu veoma zahvalna. Hvala.
maximus85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 22, 2009 10:34 pm

Jedno pitanje!!?

Post od maximus85 »

Evo ukratko!!!Pre mesec ipo devojka je radila bris na nekoj privatnoj klinici i pozitivna je na urea plasmu! Doktor joj je prepisao vibramicin i posle visiren po 10 dana na 12 sati isto je odmah prepisao i meni i ako nisam radio bris. Dok sam uzimao te lekove imao sam veoma jaka ziganju u desnom delu prepona! Kasnije je ziganje nestalo! Proslo je 20 dana i ja sam radio bris na mikrobiologiji i trazio sam od doktora da mi uradi test na hlamidiju, ureaplasmu i mikoplasmu! Receno mi je da oni ne rade test na hlamidiju pa predpostavlja da se ni na tom testu nece moci videti ni ureaplazma ako je ima jos! Inace radjen je obican bris a ne duboki kako se vec zove! P.S. Doktor kaze da ureaplazma nije bakterija!!!!! Pa sta je onda?...............................
Unapred hvala
Odgovori