Da li postoji neka bezbedna dijeta za dojilje?
Dojim bebu vec 9 m. i puno sam se ugojila, pocela sam da pazim sta jedem, ali...
D I J E T A Z A D O J I LJ E ???
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 22, 2009 1:10 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dojenje je samo po sebi dijeta, posto redovnim dojenjem trosis 500 kalorija dnevno! Znaci kada ne bi bila ni na kakvoj dijeti vec samo unosila onoliko kalorija koliko ti treba za odrzavanje tezine, znaci normalna ishrana, gubila bi oko 2 kilograma mesecno. Ako pazis sta jedes, dojis, a ipak dobijas na tezini, znaci da nesto nije u redu i trebalo bi da se obratis lekaru, mozda je u pitanju hormoski poremecaj.
Ako ipak unosis vise kalorija nego sto ti je potrebno, izbaci one stvari koje nisu hranljive i ne trebaju ni tebi ni bebi, mislim na slatkise i slane grickalice, gazirane sokove, vocne sokove sa dodatim secerom, peciva i brzu hranu... a zadrzi hranljive namirnice, voce, sto raznovrsnije povrce, meso bez masnoce. Jedi neku normalnu kolicinu hrane kao sto si jela pre trudnoce, ne treba ti dijeta vec samo pazi da ne preterujes.
Ako ipak unosis vise kalorija nego sto ti je potrebno, izbaci one stvari koje nisu hranljive i ne trebaju ni tebi ni bebi, mislim na slatkise i slane grickalice, gazirane sokove, vocne sokove sa dodatim secerom, peciva i brzu hranu... a zadrzi hranljive namirnice, voce, sto raznovrsnije povrce, meso bez masnoce. Jedi neku normalnu kolicinu hrane kao sto si jela pre trudnoce, ne treba ti dijeta vec samo pazi da ne preterujes.