glavobolje

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
goxihno
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 24, 2008 11:51 pm

glavobolje

Post od goxihno »

da li neko zna da li sinusi imaju neku povezanost sa ocima, jer kad ustanem izjutra odmah me zaboli glava ali u predeli ociju i oci su mi teske nesposoban sam za neki rad jer se glavobolje povecavaju i konstanto osecam neku napetost i tezinu u ocima, a bio sam kod ocnog i nije nista nasao. da li mozda ovo ima veze sa sinusima. jos da kazem da mi je nos konstantno zapusen i curi ali ne nesto preterano.
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
Kontakt:

nosne glavobolje

Post od drdusan »

glavobolja u korenu nosa koju vi opisujete je čest simptom
nastaje kada dodje do otoka nosnih školjki te
one toliko oteknu da nemaju gde više, tj. naslanjaju se na nosnu pregradu,
a glava obično boli u predelu korena nosa

to što vam je nos zapušen i curi je klasika priča u skladu sa gore navedenim

nos-sinus to je sve povezano
ne može nos da nije u redu, a sinusi zdravi !?

Dakle treba pregledom utvrditi koji je problem u nosu i zbog čega je sluznica nosa (a verovatno i sinusa) zadebljala i otečena, te započeti sa lečenjem.
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
goxihno
Novi član
Novi član

Post od goxihno »

znam da su nos i sinusi povezani, ali sam hteo da pitam da li je sve to povezano sa ocima, jer mi predstavlja problem na pr gledanje tv-a pa cak i citanje, i to pocinje cim ustanem i tad je najjace ali traje i ceo dan i tako konstanto mesecima. znaci i kad ne radim nista postoje te glavobolje koje ponavljam su nekako povezane sa ocima ili tim delom koji mozda utice na oci i pojacavaju se kad gledam tv, komp i sl.
a nos je zapusen i oduvek sam imao problema s tim. tj uvek sam to dugo vukao kad se prehladim a sad bas dosta dugo
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od drdusan »

pa ja sam samo napisao da glavobolje koje opisujete najverovatnije potiču od nosa i sinusa, ali nikako nemojte očekivati da to mogu tačno da utvrdim dopisivanjem na ovom forumu.
Odmah da vam kažem sve je povezano, i odgovor na vaše pitanje glasi, može biti, a ne mora da znači.

što u prevodu znači da simptomi koje imate zahtevaju sledeći minimum:
orl pregled i verovatno Rtg sinusa
pregled oftalmologa
i eventualno neurologa.
možda će biti potrebno da uradite "skener" sinusa, a možda samo bris iz nosa; možda će očni tražiti dodatne anlize, neurolog takođe

Glavobolju u medicini ne shvatamo olako
goxihno
Novi član
Novi član

Post od goxihno »

hvala na odgovoru i na trudu, cenim to
u pravu ste vec sam krenuo na ova tri pregleda... oftalmolog nije nasao nista sto bi trebalo da pravi ovakve smetnje, orl mi je dao clarinase i to je to za sada pa cemo videti sta dalje verovatno neka snimanja...
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od drdusan »

inhalacije ne bi bile loše :)
Odgovori