Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Help
PostPoslato: Čet Feb 23, 2006 2:43 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2006 2:16 am
Postovi: 18
Molim sve dobre ljude sa ovog foruma, da me rese dileme!Pre mesec dana radjena mi je kolposkopija i pronadjeni kondilomi.Sexualno sam aktivna tek nesto manje od 5 meseci, spavala sam samo sa jednim deckom.A moje pitanje je:Kako je doslo do zaraze?Decko tvrdi da nije spavao s drugom devojkom!Ili perfektno laze ili se moze zaraziti i na druge nacine?Ako neko moze da odgovori, bila bih zahvalna!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Feb 23, 2006 3:28 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Cao, imas mnogo pisanog materijala na tu temu, ali evo sta isto moze da bude: moguce je da ih je on imao a da nije znao, jer nisu bili spolja nego unutra. Kako si se zarazila sada nije primarna stvar, to resavaj posle i na sudu ako treba, :lol: , sada je najvaznije da ih se oslobodis sto pre, pa prema tome, pravac ginekolog. Naravno, mislim da ne treba da napominjem, vodi i njega sa sobom. Ne znam da li ides privatno ili u DZ, jer ja kad god imam neki problem, vodim decka sa sobom kod svoje doktorke(privatno) da se i njemu uzme bris.
Pozdrav i ne cekaj mnogo...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 24, 2006 1:21 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2006 2:16 am
Postovi: 18
Cao Majo!Cenim sto si mi se obratila,mnogo mi znaci.Ali naravno ja sam i dalje u dilemi, mozda nisam bila najjasnija.Citala sam mnogo o kondilomima i ostalim polnim bolestima.I uvek isto: u rizicne grupe spadaju oni koji cesto menjaju partnera, koristi kondom itd...Pa mi s toga nije jasno, ako sam ja decku bila prva kao sto je i on meni, otkud taj virus? Naravno da nije iz vazduha, pa...Dovoljno mi je tesko zbog toga sto sa 19 godina imam ovu nimalo naivnu polnu bolest, a jos ako je decko svrljao i slagao me pa onda...Mislim trenutno mi je najbitnije da se izlecim, on je uz mene, raspitujemo se gde je najbolje otici na operaciju ili ti uklanjanje, ali ukoliko me je zarazio tako sto je spavao s nekom dok je bio samnom zelim da okoncam i vezu!Dakle zdravlje mi je trenutno najbitnije, ali kad vec razresavam stvari daj da razresim i to.Dakle, pitam te za savet i misljenje, koliko je moguce da je virus dosao sa neke druge strane a ne od trece osobe, ili ti njegove ljubavnice? :roll:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 24, 2006 3:25 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Imas svasta o njima u naslovu koji je trenutno odmah ispod tvog i to na 4 strane..ja sam sada pocela da citam, pisu ljudi moze i ne seksualnim putem...
Sada ti ne vredi da istrazujes, znam koliko te kopka :cry: , ali postoje i drugi nacini kojima kasnije mozes da utvrdis da li je ili nije svrljao,ali ti to ne preporucujem, jer to samo moze da ubije vezu. Jer, ako se pretvoris u detektiva, tu vise nema zadovoljstva i na kraju ti se cela prica svede da si dzabe gubila vreme u takvoj vezi. Osnov svake dobre veze je poverenje,koje ti je sada naravno poljuljano, ali ako nastavis da kopas, ti ces poludeti, a znam da ce te kopkati i ako prepustis slucaju :cry: , i dignes ruke. Ako ti je vec rekao da nije, ne verujem da ce to poreci i jos 100 puta da nacnes tu temu-znaci to zaboravi ( :oops: probaj mozda jos jednom,ali bez da ga napadas, nego normalno :oops: ),ali imaj na umu da ste vi jos mladi i da je zivot pred vama, i da ste u godinama kada ste skloni i eksperimentisanju, i lazuckanju....sve to dodje i prodje sa godinama.

Izleci se od toga i ne nerviraj se, jer se oni posle hoce ponovo javiti i kada opadne imunitet, a stres je jedan od glavnih faktora za pad imuniteta.

Moj ti je savet, sta je tu je, situaciju vise ne mozes promeniti, kondilomi su tu, i nista ih sada,OSIM DOKTORA, ne moze ukloniti.

Pozdrav i sve najbolje :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Feb 25, 2006 2:42 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2006 2:16 am
Postovi: 18
Hvala na savetima i obracanju uopste!
Veliki pozdrav!
Ps: Postavila sam pitanje na "pitanja i odgovori", pa ako znas nesto o tome..Unapred hvala!
Ja sam samo zabrinuta i radoznala klinka :oops:


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: