Moj problem je u sledecem...Probudila sam ujutro (u ponedeljak), osetila sam vrtoglavicu.Nakon toga odem do prodavnice biciklom i vratim se jedva sam disala. Lezala sam nakon toga par sati...Poslepodne izmerim prvi put pritisak koji je tada iznosio 150 sa 92. Inace moj uobicajeni pritisak je 115 sa 70. Imam i problem sa vidom-naocare imam ali ih retko nosim(dioptrija mi je -0,25 na oba oka). Sutradan odem kod lekara OP oni mi kazu, s obzirom da mi je Januar bio dosta stresan na poslu, da mi je pritisak skocio od toga i da obavezno odem kod ocnog. Pritisak mi je normalizovan. Medjutim, meni i dalje nije dobro...osecam pritisak u grudima, knedlu u grlu, gusenje...Uradim samoinicijativno laboratoriju kompletnu pa cak i za stitnu zlezdu (jer je majka ranije bolovala od toga) - svi nalazi savrseni! Odem kod interniste - nalazi srca odlicni, doktorka konstatuje Anksiozni poremecaj i da mi "propranolol" 3x1/2 . Sledece jutro osecam strasan pritisak u usima - kao na velikoj nadmorskoj visini...opet popijem lek...i stignem na neuropsihijatriju gde mi je pritisak bio jedva 80 sa 50. Dobijem infuziju pa me posalju kuci uz savet da odmaram, smanjim posao, vise spavam i idem na rekreaciju...Predloze mi i da prestanem sa propranololom tj. da ga uzimam samo po potrebi. Odem kuci zaspem od tri popodne do ujutru do 7h (sa prekidima). Pritisak u usima nije prestajao do budjenja posle toga ga vise nije bilo. Kada sam pokusala da ustanem iz kreveta sve mi se zavrtelo, jedno uho osecam kao da je zapuseno...samoinicijativno popijem sinacilin...pri cemu mi bude bolje par sati...Trenutno neosecam nikakav problem osim toga kao da mi je to desno uho zacepljeno. Kod ocnog imam pregled tek za par dana.
Molim za savet. Hvala.
Molim za pomoc
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Mar 03, 2009 7:38 pm
Re: Molim za pomoc
Sashka napisao:Moj problem je u sledecem...Probudila sam ujutro (u ponedeljak), osetila sam vrtoglavicu.Nakon toga odem do prodavnice biciklom i vratim se jedva sam disala. Lezala sam nakon toga par sati...Poslepodne izmerim prvi put pritisak koji je tada iznosio 150 sa 92. Inace moj uobicajeni pritisak je 115 sa 70. Imam i problem sa vidom-naocare imam ali ih retko nosim(dioptrija mi je -0,25 na oba oka). Sutradan odem kod lekara OP oni mi kazu, s obzirom da mi je Januar bio dosta stresan na poslu, da mi je pritisak skocio od toga i da obavezno odem kod ocnog. Pritisak mi je normalizovan. Medjutim, meni i dalje nije dobro...osecam pritisak u grudima, knedlu u grlu, gusenje...Uradim samoinicijativno laboratoriju kompletnu pa cak i za stitnu zlezdu (jer je majka ranije bolovala od toga) - svi nalazi savrseni! Odem kod interniste - nalazi srca odlicni, doktorka konstatuje Anksiozni poremecaj i da mi "propranolol" 3x1/2 . Sledece jutro osecam strasan pritisak u usima - kao na velikoj nadmorskoj visini...opet popijem lek...i stignem na neuropsihijatriju gde mi je pritisak bio jedva 80 sa 50. Dobijem infuziju pa me posalju kuci uz savet da odmaram, smanjim posao, vise spavam i idem na rekreaciju...Predloze mi i da prestanem sa propranololom tj. da ga uzimam samo po potrebi. Odem kuci zaspem od tri popodne do ujutru do 7h (sa prekidima). Pritisak u usima nije prestajao do budjenja posle toga ga vise nije bilo. Kada sam pokusala da ustanem iz kreveta sve mi se zavrtelo, jedno uho osecam kao da je zapuseno...samoinicijativno popijem sinacilin...pri cemu mi bude bolje par sati...Trenutno neosecam nikakav problem osim toga kao da mi je to desno uho zacepljeno. Kod ocnog imam pregled tek za par dana.
Molim za savet. Hvala.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Mar 11, 2009 11:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Molim za pomoc
VTAFON u ruke i ozdravice te. pozz
100%-tni lek za tinitus je VITAFON. Prethodno samo obavite CT snimak glave. Kod zena osobito uzrocnik tinitusa su hormoni, poremecen menstrualni ciklus, pms, klimaks. VITAFON u ruke.
- drdusan
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
- Kontakt:
S obzirom da vas je pregledao očni, neurolog, mislim da bi trebalo da odete na konsultativni pregled kod otorinolaringologa, jer najčešći uzroci vrtoglavica su upravo od uva. Na osnovu navedenih simptoma ne mogu da posumnjam ni na jednu konkretnu patologiju, jer su simptomi isuviše nespecifični; ali predlažem pregled orl jer ste sve ostale obavili, a dijagnoza još uvek nije postavljena, koliko sam ja razumeo.Moj problem je u sledecem...Probudila sam ujutro (u ponedeljak), osetila sam vrtoglavicu.Nakon toga odem do prodavnice biciklom i vratim se jedva sam disala. Lezala sam nakon toga par sati...Poslepodne izmerim prvi put pritisak koji je tada iznosio 150 sa 92. Inace moj uobicajeni pritisak je 115 sa 70. Imam i problem sa vidom-naocare imam ali ih retko nosim(dioptrija mi je -0,25 na oba oka). Sutradan odem kod lekara OP oni mi kazu, s obzirom da mi je Januar bio dosta stresan na poslu, da mi je pritisak skocio od toga i da obavezno odem kod ocnog. Pritisak mi je normalizovan. Medjutim, meni i dalje nije dobro...osecam pritisak u grudima, knedlu u grlu, gusenje...Uradim samoinicijativno laboratoriju kompletnu pa cak i za stitnu zlezdu (jer je majka ranije bolovala od toga) - svi nalazi savrseni! Odem kod interniste - nalazi srca odlicni, doktorka konstatuje Anksiozni poremecaj i da mi "propranolol" 3x1/2 . Sledece jutro osecam strasan pritisak u usima - kao na velikoj nadmorskoj visini...opet popijem lek...i stignem na neuropsihijatriju gde mi je pritisak bio jedva 80 sa 50. Dobijem infuziju pa me posalju kuci uz savet da odmaram, smanjim posao, vise spavam i idem na rekreaciju...Predloze mi i da prestanem sa propranololom tj. da ga uzimam samo po potrebi. Odem kuci zaspem od tri popodne do ujutru do 7h (sa prekidima). Pritisak u usima nije prestajao do budjenja posle toga ga vise nije bilo. Kada sam pokusala da ustanem iz kreveta sve mi se zavrtelo, jedno uho osecam kao da je zapuseno...samoinicijativno popijem sinacilin...pri cemu mi bude bolje par sati...Trenutno neosecam nikakav problem osim toga kao da mi je to desno uho zacepljeno. Kod ocnog imam pregled tek za par dana.
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs