Proteus mirabilis, molim vas za odgovor!!!

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gorata
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 04, 2007 1:09 pm

Proteus mirabilis, molim vas za odgovor!!!

Post od gorata »

Zdravo, ako moze neko da mi kaze, dali je moguce ova bakterija da se nalazi u nosnu suplinu.
Imeno , meni je teko nos i imala dva dana temperaturu 38, pa sam uzela bris od privatne laboratorije. danas su mi stigle rezultati, a meni u meguvremenu bez pijenja antibiotika prosao nos i tempertaura. rezulatat je da imam tu bakteriju, ali u nalazu pise da ja to nalaz u urini.
Ja nisam dala urinu,ali zena pred mene je dala. Pitala sam dali je moguce da su pomesale rezultate, rekli su mi da imam bakteriju, ali pomesano je samo to da je uzmena urinokultura, namesto bris od nosa.
Znaci dali ova bakterija moze se naci u nosa, jer na netu pokazuje da je ima u mokraci.
Unapred hvala!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ako nemate tegobe, mozete da uradite jednu od sledece dve stvari:

1) da se lecite prema antibiogramu "za svaki slucaj"

2) da trazite ponovo bris nosa i zdrela.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
Kontakt:

Post od drdusan »

nisam najbolje razumeo
da li je vama nos bio otekao
ili ste mali pojačanu sekreciju iz nosa praćenu temperaturom?

znači po meni ako su simptomi prošli (koji god da su bili) ne vidim razlog da radite bris?!
u svakom slučaju vi ste sami sebe uputili na tu dijagnostičku proceduru

što se tiče dotične bakterije njoj definitivno nije mesto u nosu.
rezultat koji imate definitivno nije validan - možete ga slobodno baciti, sem ako mislite da ga koristite kao dokaz na sudu u procesu protiv dotične laboratorije.
znači bris, kao i svaku drugu dijagnostičku metodu tumačimo u skladu sa simptomima pacijenta.
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
Odgovori