Iscasenje kuka kod bebe
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Iscasenje kuka kod bebe
Moja malecka ima luksaciju desnog kuka sonotip 4, malu su danas stavili na extenziju obe noge jer na desnom kuku ima neku d... sonotip 2b. Pa bih vas zamolio da mi odgovorite kolike su sanse da se sve zavrsi dobro i sta predstavlja luksacija i koliko se leci.Beba ima 3,5 meseca.Molim za odgovor, hvala unapred!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Evo kako je to bilo kod nas
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... light=beba
Moja cerka ce uskoro da napuni dve godine, na oko izgleda da je sve ok, a kontrolu imamo sledece nedelje pa cu to i znati. Idemo doduse jos uvek na fizioterapiju. Ako vam treba neki savet od mene kao majke koja je kroz to prosla, slobodno mi pisite na PP.
Pozdrav!
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... light=beba
Moja cerka ce uskoro da napuni dve godine, na oko izgleda da je sve ok, a kontrolu imamo sledece nedelje pa cu to i znati. Idemo doduse jos uvek na fizioterapiju. Ako vam treba neki savet od mene kao majke koja je kroz to prosla, slobodno mi pisite na PP.
Pozdrav!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Kod nas se sve sredilo posle 2 operacije i 6 meseci nosenja gipsa + 3 meseca nosenja orteze. Propuzala je sa 12 meseci, prohodala sa 15. I mi smo sa 3,5 meseca bili prvi put u bolnici na extenziji.
Idemo jos uvek na fizioterapiju (sad ce da napuni 2 godine), ali hoda sasvim ok, skace, penje se, ne mozete je uhvatiti. Nije uvek sve lako i jednostavno, ali meni je drago da smo to prosli kada je bila mala, jer je to tada prihvatala tako kako je. Da to moramo sad da radimo, bogme ne bi vise bilo tako jednostavno. Ovi problemi se danas ipak mogu dobro korigovati, pa mestu strahu bas i nema.
Idemo jos uvek na fizioterapiju (sad ce da napuni 2 godine), ali hoda sasvim ok, skace, penje se, ne mozete je uhvatiti. Nije uvek sve lako i jednostavno, ali meni je drago da smo to prosli kada je bila mala, jer je to tada prihvatala tako kako je. Da to moramo sad da radimo, bogme ne bi vise bilo tako jednostavno. Ovi problemi se danas ipak mogu dobro korigovati, pa mestu strahu bas i nema.