Pozdrav, imam 20 godina i ozbiljan problem. Pre nekih 2 godine sam primetio da imam varicocelu na levom testisu pa sam otisao kod doktora koji je predlozio operaciju. Tad je uradjena urinokultura, spermokultura, hemijske analize urina i spermogram. Sve negativno a spermogram los - oligoastenospermija. Uradjena je operacija i nakon 3 meseca jos jedan spermogram na kome je ovaj put konstatovana oligoastenospermija gravis dakle broj spermatozoida je sa 5 pao na 0.09 (m/l ili kako vec) s tim sto je i prvi i drugi put tehnicar koji je radio spermogram napisao masa bakterija koje lice na trihomonas vaginalis. Uradjen bris uretre, bu na hlamidiju, bu na trihomonas - nista. Spermokultura, urinokultura - nista.
(dakle ocito ima bakterija ali se ocito ne razmozavaju u spermi)
Evo prodje vec 2 godine od toga i moj spermogram je i dalje los a pocinjem da primecujem jos neke simptome -
-varicocela se nije povukla a pojavljuje se i na drugom testisu (nesto je uzrokuje po mojoj laickoj proceni)
-crvene fleke po glansu i neprijatan miris uz javljanje neke bele supstance (koje je doktor opet pripisao trihomonasu pa sam opet ishao kod odzacara i na brdo testova i nista) a primetio sam da se fleke javljaju ukoliko zaspem nakon seksualnog odnosa i ne istushiram se a prolaze nakon tretmana hipermanganom.
-bolovi u predelu donjeg stomaka i ponekad bubrega
-mutna mokraca sa dosta soli amorfnih fosfata povremeno
-prevremena ejakulacija (bez izuzetaka) 10 minuta mogu da izdrzim samo ako svakih 15 sekundi pravim pauzu.
Pre par meseci sam bio na uz prostate i kazu normalne velicine (~2,5cm) i elasticna.
Sta ovo moze biti? Bakterijska upala prostate? Zar se ne bi pokazala jos negde? Hronicna upala prostate u kombinaciji sa nekim gljivicama ili bakterijskom infekcijom glansa? Zasto se javlja tako brzo nakon ejakulacije(dakle ne samo seksualni odnos nego i masturbiranje)?
Jel ima neko da je zapazio nesto sto ja nisam?
Uradicu i bris glansa ovih dana ali mi se ne ide na citobioloski pregled sekreta prostate...
All in one :S
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Jedini pravi problem je los spermogram.Na zalost,ja se time ne bavim i tu ti ne mogu pomoci.
Sto se tice varikocele,najbolje da odes opet na pregled kod urologa,on ce ti reci sta dalje,posto je ipak varikocela nesto sto se procenjuje tek nakon pregleda.
Mutan urin...sam si rekao,imas pesak u mokraci : dosta tecnosti da bi se izbacio iz bubrega.Od toga moze da bude peckanje,bolovi u besici i u bubregu.
Tacke na glansu: nista neubicajeno,moras se prati posle odnosa,verovatno imas osetljiv glans i toliko.
Prerana ejakulacija: ni ovde nema bas neke pomoci....vremenom ce se nadam se stanje popraviti,obicno je tako u pocetku a kasnije se odnos produzi na normalan.Ovde na forumu ima dosta tema o tome pa mozes da procitas kako su se drugi nosili sa ti problemom.
Sto se tice varikocele,najbolje da odes opet na pregled kod urologa,on ce ti reci sta dalje,posto je ipak varikocela nesto sto se procenjuje tek nakon pregleda.
Mutan urin...sam si rekao,imas pesak u mokraci : dosta tecnosti da bi se izbacio iz bubrega.Od toga moze da bude peckanje,bolovi u besici i u bubregu.
Tacke na glansu: nista neubicajeno,moras se prati posle odnosa,verovatno imas osetljiv glans i toliko.
Prerana ejakulacija: ni ovde nema bas neke pomoci....vremenom ce se nadam se stanje popraviti,obicno je tako u pocetku a kasnije se odnos produzi na normalan.Ovde na forumu ima dosta tema o tome pa mozes da procitas kako su se drugi nosili sa ti problemom.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.