Zadnja loza - Istegnuce

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Bonjasky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 05, 2009 1:05 pm

Zadnja loza - Istegnuce

Post od Bonjasky »

Treniram borilacke vestine! Prilikom jednog treninga sam podigao nogu iznad svoje glave 40-50cm i tada sam osetio da se nesto odvojilo u zadnjoj lozi. Nije nastupio bol, ali kad sam se istusirao i ohladio, nisam mogao da spavam koliko je bolelo. Snimio sam na VMA ultrazvukom i nisu nista videli sem istegnuca. Mogu da setam, radim cucnjeve, ali pri trcanju me malo boli. Od toga je proslo 3 meseca i juce sam krenuo na trcanje i bol se ponovo javila. Koristio sam ipobrufen gel, ali nije pomoglo. Mozete li da mi preporucite nekog dobrog fizijatra ili sportskog lekara da vidim u cemu je problem i ako vi imate neki savet. Hvala
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Trebalo je odmah posle pregleda i kad asi saznao da imas istegnuce da krenesh sa fizikalnom terapijom.

Poslaci ti na pp jednu adresu.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Bonjasky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 05, 2009 1:05 pm

Post od Bonjasky »

Ma htjeo sam ja cim sam se povrijedio, nego mi je doktor na vma rekao da ce proci za dve nedelje, poslao me da snimim na ultrazvuk i dao mi brufen-gel i Rapten-K. Hvala na preporuci. :roll:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Kod kog si to lekara bio, da znam da ga zaobidjem...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
dejanlazovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 13, 2009 10:54 am

Post od dejanlazovic »

slican problem. 01.05. prilikom jednog nezgodnog udarca na fudbalu, osetio sam bol u zadnjoj lozi (ne znam da li je istegnuce ili sam je cak pokidao).
mirovao do sinoc, ali pri prvom sprintu opet bol kao da mi nozem seku nogu. potrebna mi je vasa preporuka sta dalje, u smislu vrste pregleda, izbora lekara (privatnog) i eventualnih medikamenata??

Hvala unapred,
Odgovori