Mama mi je imala tumor u mokracnom mjehuru oko 4,5 cm , imala je operaciju ,laserski su joj to spalili.Uzok su poslali na analizu i stigao je nalaz koji gladsi:
Patohistoloska dijagnoza :
CARCINOMA TRANSITIOCELLULARE SOLIDUM INVASIVUM VESICAE URINARIAE G4/HIGH GRADE (SA GOKUSIMA SKVAMOZNE DIFERENCIJACIJE).LYMPHANGIOSIS CARCINOMATOSA,INFILTRATIO CARNINOMATITIS SPAT II VASCULARIS.
Nalaz:
Primljeni su brojni cvorasti isječci tkiva dijelom trosne konzsitencije,dijelom mekoelasticni,ruzicastosmedje boje.Materijal je uzet u rad u cijelosti u 2 kalupa.
Histoloski pregledan materijal cine isječci zida mokracne besike samo fokalno ocuvane lamine epitelijalis.Najvecim dijelom materijal cini tumorsko tkivo lose diferentovanog,dijelom anaplasticnog,tranticiocelularnog karcinoma izrazene anizonukleoze tumorskih celija hiperhromaticnih,dijelom bizarnih jedara,vidljivih jedaracam upadljive mitotske aktivnosti,sa fokusima skvamozne diferencijacije u vidu diskeratize pojedinih celija.Tumorske celije grade plaze i trake,vrse invaziju submukoze i miskularis proprije mokracne besike.Prisutna su podrucja nekroze i kacifikacija tumorskog tkiva.U okolnoj lamini epitelijalis uocavaju se fokusi tranziciocelularnog karcinoma in situ.Tumorske celije prisutne su u lumenima limfatika i krvnih sudova.
Bila bih zahvalana kada bi dobila odgovor na gore postavljenu dijagnozu
Molim za odgovor
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 22, 2009 12:23 pm
Odgovor
Moje pitanje je sta Vi preporucujete?
Mama je isla na kontrole,vadila nalaze i predlazu joj operaciju mokracnog mjehura.Ove sedmice treba da ide na konzilij pa ce da vidi sta ce da odluce.
Mene interesuje da li je moguce da se operativnim putem to otkloni,izvadi,unisti?
Unaprijed hvala na odgovoru
Mama je isla na kontrole,vadila nalaze i predlazu joj operaciju mokracnog mjehura.Ove sedmice treba da ide na konzilij pa ce da vidi sta ce da odluce.
Mene interesuje da li je moguce da se operativnim putem to otkloni,izvadi,unisti?
Unaprijed hvala na odgovoru
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Primarni tumor koji se nalazi u mokracnoj besici se moze unistiti operacijom i dodatnom terapoijom nakon toga(najverovatnije zracenjem).Medjutim,karcinom se prosirio na limfne cvorove i krvne sudove tako da verovatno vec postoje sitne metastaze u organizmu.Garanciju za njihovo unistenje niko ne moze da vam da.
Sacekajte odluku konzilijuma,to je telo sastavljeno od nekoliko lekara razlicitih specijalnosti,on ce doneti odluku o terapiji koja je najbolja za vasu majku.
Ako vam oko odluke konzilijuma ne bude bilo sta jasno,opet ovde pitajte,odgovoricemo koliko je u nasoj mogucnosti.
Sacekajte odluku konzilijuma,to je telo sastavljeno od nekoliko lekara razlicitih specijalnosti,on ce doneti odluku o terapiji koja je najbolja za vasu majku.
Ako vam oko odluke konzilijuma ne bude bilo sta jasno,opet ovde pitajte,odgovoricemo koliko je u nasoj mogucnosti.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.