posledica streptokokne infekcije

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
natasa 69
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 22, 2006 8:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

posledica streptokokne infekcije

Post od natasa 69 »

Moj sin, 3,5 god., pre izvesnog vremena je imao krv u urinu i zbog toga je zadrzan u bolnici. Uradjen mu je ultrazvuk bubrega, mokracnih kanala i mokr. besike, ... Svi ti nalazi su bili OK. Nije bilo ni kamena, ni peska u bubrezima, mok. kanalima. Iz mnogobrojnih i razlicitih analiza(krvi, mokrace) utvrdjeno je da se radi o posledici streptokokne infekcije krajnika(upale krajnika), koje su onemogucile normalno funkcionisanje bubrega.DG:NEFRITITIS.Javila mu se umerena hipertenzija, za koju mi je receno da je pratilac trenutnog poremecaja funkcionisanja bubrega. Dat mu je antibiotik CEFACLOR 3 x 500mg, dve nedelje. Sada 3 nedelje nakon prestanka terapije, redovno,2 puta sedmicno kontrolise pritisak i vrednosti u urinu, vrednost eritrocita u urinu iznosi 2-4( vrednost varira) ostale vrednosti urina su u redu. Pritisak je 98/ 60.Nema nikakvu terapiju. Da li ima razloga za paniku ili ovaj oporavak traje tako dugo? Hvala na odgovoru
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Natasha ovo je pitanje za decjeg nefrologa ne za urologa.Mislim da ce ti oni dati bolje informacije.
Odgovori