Otice mi stopalo

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Otice mi stopalo

Post od Dea »

Pre skoro dve nedelje, kada sam bila na odmoru pocelo je da mi otice levo stopalo. Do uvece bi se skroz zaokruglilo. Prvo sam mislila da sam mozda kako se to kaze, izvrnula nogu, ali onda je poceo da mi otice i list, pa i list na drugoj nozi. Najvise me boli gornji deo stopala, gde mi je na jednom mestu i pomodrela vena. Lekar opste prakse je rekao da je verovatno u pitanju losa cirkulacija, i uputio me dalje kod dermatologa. Upotrebom Hepatrombina otok se malo smanjio (uvece sam stavljala i hladne obloge, pa je ujutru noga bila samo blago otecena). Cudno mi je sto posle dve nedelje noga i dalje otice (mada manje).
Kom specijalisti da se obratim ortopedu ili dermatologu (kako je lekar preporucio), i da li neko zna sta bi otpriliko moglo da bude u pitanju?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Na osnovu ovako malo podataka se zbilja ne moze sa sigurnoscu reci o cemu se radi.
Bilo bi dobro da pise i sta je kazao dermatolog.
Ovako najvise lici na neki problem sa venama, posebno sto se otok na Hepathrombin smanjio. Problemi sa krvnim sudovima su u domenu vaskularnog hirurga. Ukoliko on kaze da je stanje sa krvnim sudovima normalno, onda dolazi u obzir pregled ortopeda ili reumatologa.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Pa cela ta prica se zavrsila tako, sto sam isla da mi se izmeri kakav je protok u venama, i lekar mi nije dao nikakvu dijagnozu. Uputio me je na limfnudrenazu rucnom masazom i preporucio mi carape sa kompresijom. Kako su minule letnje vrucine to se nekako smirilo. Ali ne lezi vraze, pre mesec dva, poceli su da mi oticu listovi. I to bogme dosta. Dal da opet idem kod ortopeda, ili postoje neke druge metode lecenja. Sta vi predlazete?
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Zaboravih da napomenem (ako je to bitno) da imam Kronovu bolest, i da mi je stomak skoro stalno naduven. Ima li to mozda nekog uticaja? Znam da je to zadrzavanje vode u nogama, ali plasim se da koristim bilo kakve preparate za izbacivanje vode, jer u principu imam mali pritisak.
Odgovori