Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Pre godinu dana sam pala, udarila trticni deo. Posle pada to me nije bolelo do pre pola godine. Bol sam trpila dok se nije pojacala. A sad bol najvise osetim kad ustajem posle duzeg sedenja. Snimila sam na RTG, utrdjeno da je vrh trticne kosti bio u prelomu i tako zarastio. I sad me interesuje sa cim bi se mogla ta bol spreciti. Posto je moj ortoped ISPISAO da samo pijem lekove protiv bolova. A TO MI NE POMAZE.
Mozda dolazi u obzir i operativno lecenje kojim bi se taj deo trticne kosti, koji je lose zarastao, uklonio. Medjutim, ta se operacija sve redje primenjuje zbog rizika od ostecenja nerava, kao i zidova zavrsnog dela creva.
To sam i ja razmisljala da se resi operativnim putem. Ali doktori su saopstili da je isuvise rizicno i nemoguce. No zato da li postoje mozda neke terapije koje ublazavaju bol jer se ne bih bas drzala striktno za tako opasnu operaciju.
To sam i ja razmisljala da se resi operativnim putem. Ali doktori su saopstili da je isuvise rizicno i nemoguce. No zato da li postoje mozda neke terapije koje ublazavaju bol jer se ne bih bas drzala striktno za tako opasnu operaciju.