Koleno-povreda

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
I do...believe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 08, 2009 5:07 pm

Koleno-povreda

Post od I do...believe »

E ovako ja imam 17 god. i bavim se karateom 10 godina.Koleno je pocelo da me boli jos pre dve godine i rekli su mi da mi je ostecena hrskavica i da treba da prestanem da se bavim sportom,sto ja nisam uradila.Medjutim sada se bol vratio i isla sam na magnetnu rezonancu i nalaz je ovakav:
U zadnjem rogu medijalnog meniskusa vidi se degenerativne promene gradus II, i intraartikularno se vidi izliv bez proliferacija sinovije!!!

E sad bih ja zelela da znam koliko je opasana ova povreda,kako moze da se sanira,da li bi mogla da nastavim da treniram ili bi morala da prestanem???

I unapred HVALA na odgovoru!!!
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Povreda je opasna utoliko sto, ako nastavite previse da opterecujete koleno, te degenerativne promene meniskusa mogu da napreduju pa da dodje do pucanja meniskusa, pa onda krecu degenerativne promene na zglobnim povrsinama samog kolena.
Odgovori