treca operacija kuka
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 05, 2009 9:23 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
treca operacija kuka
U DECEMBRU 2007.SAM PALA NA KLIZANJU I POLOMILA VRAT BUTNE KOSTI,TADA SAM IMALA 43 GODINE.URADJENA MI JE OSTEOSINTEZA I OBZIROM DA NI POSLE SEST MESECI NIJE DOSLO DO STVARANJA KALUSA,TJ. NIJE ZARASLO U JUNU 2008. MI JE UGRADJENA BESCEMENTNA PROTEZA ZIMMER.SADA,U JANUARU 2009 SAM POCELA DA OSECAM BOLOVE U KUKU KOJI SU SE SVE VISE POJACAVALI,DA BI SADA NA OSNOVU SNIMKA OD 24.APRILA 2009.USTANOVLJENO DA JE DOSLO DO RAZLABAVLJENJA PROTEZE I MISLJENJA ORTOPEDA SU OPRECNA.NEKI SMATRAJU DA STEM DOJI IMA LUFTA TREBA ZALITI CEMENTOM,A DRUGI SMATRAJU DA TREBA ZAMENITI KOMPLETNU PROTEYU JONSONOVOM.INACE,OD MOMENTA KADA SAM SE OSLOBODILA STAKA NIKADA NISAM HODALA NORMALNO,UVEK SAM HRAMALA,A SADA POSEBNO.MOLIM DR-A DA MI ODGOVORI STA MISLI DA TREBA URADITI I ZBOG CEGA SE PROTEZA TAKO BRZO RAZLABAVILA,TJ.TAKO KRATKO TRAJALA?OSTALE CLANOVE AKO SU IMALI SLICAN PROBLEM MOLIM DA MI NAPISU SVOJE ISKUSTVO.
garnisera
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
Postoje mnogi moguci uzroci razlabavljenja proteze, tako da bih mogao da nabrajam do beskraja a da mozda ne spomenem sta je kod Vas uzrok(los kvalitet kosti, prekomerna tezina, neprimerena fizicka aktivnost...). Ipak, posto je kod Vas doslo do razlabavljenja neuobicajeno brzo, mislim da bi bilo dobro da se detaljno ispita sta je uzrok i da se onda odluci kakvo bi lecenje bilo najadekvatnije.
Zao mi je sto ovako ne mogu da budem od neke vece pomoci, ali bez detaljnijih podataka mogu samo da teoretisem i nagadjam.
Zao mi je sto ovako ne mogu da budem od neke vece pomoci, ali bez detaljnijih podataka mogu samo da teoretisem i nagadjam.
-
- Novi član
-
- Novi član
POKUSALA SAM PRE OVE PORUKE DA POSALJEM OPSIRNIJU,OVA JE DODATAK,ALI MI NIJE USPELO.OBZIROM DA SAM VEC TRI GODINE U KOMPLETNOJ REMISIJI HOCKINOVE BOLESTI,II B CS,PRETPOSTAVLJAM DA IMA VELIKE VEZE S PRELOMOM KUKA IAKO JE PAD BIO U PITANJU,NIJE DOSLO DO SPONTANOG PRELOMA.NAIME,LOKALIZACIJA HOCKINA JE BILA RETROPERITONEALNA,RADJENA JE HIR.INTERVENCIJA,ZATIM HEMOTERAPIJA,4 CIKLUSA ABVD PROTOKOLA I NAKON TOGA ZRACENJE.POSLE ZRACENJA CIKLUS JE NAGLO PRESTAO,PRETPOSTAVLJAM DA SU UNISTENI JAJNICI,STO JE I POTVRDJENO COLOR DOPLER ULTRAZVUKOM I LABORATORIJSKIM ANALIZAMA KONCENTRACIJE NIVOA ESTROGENA.DO TADA SAM IMALA REDOVNE CIKLUSE.ZNACI SA 42 GODINE SAM USLA U KLIMAKS.OBZIROM DA SAM Z.RADNIK NISAM TOTALNI LAIK,ZNAM DA NEDOSTATAK ESTROGENA POVECAVA RIZIK OD OSTEOPOROZE.RADJENO MI JE MERENJE GUSTINE KOSTIJU,ZADNJI PUT U NOVEMBRU 2008.OSTEOPENIJA U NEOPERISANOM KUKU,LUMBALNI PREDEO U REDU.STO SE TICE FIZICKUH AKTIVNOSTI,DO MOMENTA PRELOMA FIZICKI SAM BILA VEOMA AKTIVNA-PLIVANJE,FITNES...U RANIJOJ MLADOSTI SAM SE AKTIVNO BAVILA SPORTOM,NAJVISE KOSARKOM TAKO DA MI JE OGRANICENA FIZ.AKTIVNOST VEOMA TESKO PALA.PO PREPORUCI FIZIJATRA VEOMA DISCIPLINOVANO SAM RADILA VEZBE KOJE SU MI ODREDILI.ORTOPED MI JE PREPORUCIO STO VISE PLIVANJA I VEZBE U VODI.MOZDA SAM ISUVISE RANO KRENULA S PLIVANJEM.OPERISANA SAM 3.JUNA,A VEC U JULU SAM KRENULA NA BAZEN I TU SAM BILA MAL NEUMERENA,ALI,ZAISTA,DR MI JE REKAO-PLIVANJE STO VISE I JA SAM TO BUKVALNO SHVATILA.JA ZAISTA NE ZNAM DA LI JE TO EVENTUALNI UZROK RAZLABAVLJENJA PROTEZE ILI JE U PITANJU TEZINA PRELOMA-PRELOM S DISLOKACIJOM,I KADA SE SVEMU OVOME DODA LECENJE HOCKINA I ZRACENJE KARLICNOG PREDELA?????
POZDRAV
POZDRAV
garnisera
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
Zracenje i citostatici u principu dovode do smanjenja kvaliteta kosti. Udruzeno sa manjkom estrogena, ovo je verovatno dovelo do toga da je protezi trebalo vise vremena da dobro sraste sa okolnom kosti. Ne znam koliko ste intenzivno plivali, ali je moguce da je to bila fizicka aktivnost koja u tako ranoj fazi nije bila primerena pa je sve zajedno dovelo do toga da proteza ne bude dobro "prihvacena" pa je i doslo do ranog pomeranja.
Moram jos jednom da kazem da je ovo i dalje na nivou nagadjanja (ali manjeg nego pri odgovoru na vasu prvu poruku).
Moram jos jednom da kazem da je ovo i dalje na nivou nagadjanja (ali manjeg nego pri odgovoru na vasu prvu poruku).