polomljena leva kljucna kost

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
markos88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 07, 2009 2:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

polomljena leva kljucna kost

Post od markos88 »

zovem se marko i imam 20 godina.Pre cetiri dana sam pri padu sa bicikla polomio levu kljucnu kost i najvise me brine koliki ce biti oporavak i da li cu moci brzo da se vratim sportu posto zivim za sport.
Da li cu morati dugo da nosim povez oko ramena.
da li se polomljeni deo kosti postepeno spaja posto se kod mene i posle 4 dana primecuje prelom,i da li treba cesto da stezem povez...
da li moram sto cesce da lezim,ili mogu da sedim i da se povremeno krecem?
HVALA UNAPRED MARKO STAMENKOVIC
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

2-3 nedelje imobilizacije, uz redovne kontrole kod ortopeda najmanje na 7 dana, sa RTG snimcima pri svakoj kontroli. Moze kretanje, ali sa sto manje aktivacije ramenog pojasa. Posle oko 45-60 dana moze sport punom parom.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
markos88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 07, 2009 2:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od markos88 »

hvala vam puno doktore na ovim informacijama samo mi jos nije jasno da li se kost postepeno vraca?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Sve se spaja, remodelira, na kraju ostaje manja ili veca opipljiva deformacija, koja je estetski neupadljiva, a funkcionalno beznacajna. Ne brinite.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori