Podocnjaci
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 02, 2006 11:12 pm
Podocnjaci
Moja cetvorogodisnja kcerkica ima izrazene podocnjake i to me jako brine. Volela bih da znam koji su potencijalni uzroci toga. Moram napomenuti da to nije trenutno stanje,vec nesto sto nas prati poslednjih godinu-dve dana. Nas pedijatar smatra da je to normalno,ali ja sam i dalje zabrinuta. Da li treba raditi neke analize i koje?
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 12, 2006 12:36 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pa sad .. ti si ocigledno mnogo iskusnija mama s obzirom da cera ima 4 godine ali ja mislim da obavezno treba uraditi krvnu sliku ako vec niste jer je to znak anemije 90% ako su crni podocnjaci a trebalo bi i bubrege iskontrolisati. Oo naravno govorim kao laik uz literaturu i sta bih ja uradila. Vuletu su se pojavili mali podocnjaci i ja mu zivadim krv kad hemoglobin manji nesto malo ali manji....
Ako imalo sumnjas u pedijatra nadji drugog ili bas pitaj za drugo misljenje. Mislim da ih uvek treba proveriti
Nadam se da nije nista strasno....
Ako imalo sumnjas u pedijatra nadji drugog ili bas pitaj za drugo misljenje. Mislim da ih uvek treba proveriti

Nadam se da nije nista strasno....
Vulence mamino pilence i sreca 25.05.05
-
- Novi član
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 28, 2005 11:14 pm
Smatram da nije nista ozbiljno jer i anemija i oboljenje bubrega jesu praceni izrazenim podocnjacima ali ne samo njima!Pa ima tu jos simptoma,itekako!A ne verujem da bi svi drugi simptomi bili bas prikriveni godinu ili dve?!Razumem vasu zabrinutost,kao majka majku,i mozda samo zbog toga mogu da preporucim da uradite laboratorijske analize,cisto da bi se smirili...Mada ja smatram da objektivno i nema razloga za tim.Videcete,sve ce biti u redu!Srdacan pozdrav! 

-
- Novi član
Hvala vam puno na komentarima i savetima. Ove nedelje cemo najverovatnije uraditi analize,pa cu biti spokojna. Inace moja kcerkica ima jako svetao ten,pa su podocnjaci verovatno i zbog toga izrazeniji. Sto se tice njenog ponasanja,izuzetno je aktivna,gotovo da nikad nisam ni primetila zamor. Nisam panicar,ali eto...majka kao majka,mozda sitnicama pridajem preveliki znacaj.
Hvala jos jednom i nadam se da cu vam se javiti sa dobrim vestima!
Hvala jos jednom i nadam se da cu vam se javiti sa dobrim vestima!
Podocnjaci mogu da se jave i ako dete pije previse kravljeg mleka. Smatra se da je optimano oko pola litre.
Inace, i ovde su diskutovali na tu temu, a korisno je to sto odgovara pedijatar (nick je chouchou):
http://www.roditelj.com/forum/viewtopic ... podocnjaci
Inace, sta je bio sa analizama?
Inace, i ovde su diskutovali na tu temu, a korisno je to sto odgovara pedijatar (nick je chouchou):
http://www.roditelj.com/forum/viewtopic ... podocnjaci
Inace, sta je bio sa analizama?