pomoccc molim vas

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
MAG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 27, 2009 7:20 pm

pomoccc molim vas

Post od MAG »

Pozz, u avgustu mi je amputirana noga iznad koljena zbog malignog tumora, sada na bataljku imam neki otok 10x9x4 , vjerovatno se tumor vratio....
onkolog me je poslao iduceg cetvrtka na konzilij na ortopediji da vidim sa hirurgom šta dalje, vjerovatno operacijom..

e sad mene interesuje ako budu htjeli vaditi to, koliko je to opasno posto je bataljak, i hoceli moci izvbaditi to ili ce morati jos skracivati bataljak :cry: sto mi nikako nebi islo u korist..

otok se nalazi dolje pri kraju, mislim da pise "medijalno" izgleda da nije vani jer kaze onkolkog da se neosjeti nista tvrdo te da je vjerovatno unutra...

odg. mi pls
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Nisam siguran da tako brzo posle amputacije tumor moze toliko da naraste, tako da je verovatnije da se radi o necemu drugom (mozda "oblikovanje" misica i okolnih mekih tkiva na novonastalu situaciju).
Sto se tice daljeg lecenja, mnogo zavisi od toga o cemu se sada radi, kao i o kakvoj se vrsti tumora ranije radilo, koji je stadijum tumora bio, kao i da li ste posle amputacije imali neku dodatnu terapiju (zracenje, hemioterapija itd.).
MAG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 27, 2009 7:20 pm

Post od MAG »

pozdrav gos. Veljko, vidim da ste ortopedski hirurg...

evo ovdje ima sve opisano samo nema o tome da mi je bataljak otekao

ako ti treba neka dokumentacija, ph nalaz prije ili poslije amputacije,MR prije 3 mjeseca na kojem su rekli da ima nesto ~3cm i da je vjerovatno ugrusak neki od operacije, ct pluca itd... reci mi rado cu ti napisati

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=29008
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Procitao sam i tekst na podforumu onkologija, ali ne mogu da budem od neke preterane pomoci posto se ne bavim kostanim tumorima i kod takvih stvari mogu da se ogranicim samo na savete opsteg tipa. Ukoliko je bilo sta specificnije, vise volim da detaljan odgovor da neko ko se tume redovno bavi.
Na zalost, ipak cete morati da sacekate konzilijum (cetvrtak je blizu) pa ce Vam oni mnogo preciznije i merodavnije reci o cemu se radi.
Odgovori