Vidim da ovde vecina vas ima iskustvo sa inhalacijama ali me zanima da li je nekom objasnjeno zasto deca imaju opstrukcije, sa starijom cerkom nisam imala za njenih 10 godina takvih problema a sa mladjom evo prosle godine u isto vreme temperatura i odmah je dok cula kao upalu pluca, mada je rekla da kod male dece to ume tako da zvuci isli smo na inhalacije mada tad primali i urbazon.
Ove godine isti period nam se isto deseva dobili smo temperaturu i isto stigli gotovo do upale pluca, isli smo na inhalaciju 3*2 i sad je bolje pijemo i dalje pancef sirup.
Zamolila bih za objasnjenje i naravno bih jos pitala da li ima veze sto je rodjena u 36 nedelji i vodjena kao nedonosce, jer je bila nezrela i 7 dana provela u inkubatoru po rodjenju.
Inhalacija i opstrukcije,mala pomoc!!!
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Dec 13, 2007 1:56 pm
moj mladji sin je rodjen u 35. ned kao i stariji. 10h pre rodjenja prvog sina sam dobila Dexametazon koji bi trebalo da pomogne procesu sazrevanja pluca pre rodjenja. On nikada nije imao opstrukcije.
Mladji sin nije dobio taj lek i od 4. meseca je imao opstrukcije na 15 dana! Dobio bi ih nakon sto se brat razboli u vrticu i donese virus kuci. Bili smo u bolnici, radili razna ispitivanja i nije ni na sta alergican. Ima dijagnozu Asthma, koristio je Flixotide 5 meseci i od svoje 2. godine nema problema. U maju puni 3.
Zasto deca imaju opstrukcije? Verovatno ima mnogo razloga za to. Skolnosti, osetljivost, prevremeno rodjenje....
Najbolje da ti lekar da odgovor.....
Mladji sin nije dobio taj lek i od 4. meseca je imao opstrukcije na 15 dana! Dobio bi ih nakon sto se brat razboli u vrticu i donese virus kuci. Bili smo u bolnici, radili razna ispitivanja i nije ni na sta alergican. Ima dijagnozu Asthma, koristio je Flixotide 5 meseci i od svoje 2. godine nema problema. U maju puni 3.
Zasto deca imaju opstrukcije? Verovatno ima mnogo razloga za to. Skolnosti, osetljivost, prevremeno rodjenje....
Najbolje da ti lekar da odgovor.....
Ima li neko slicna iskustva?
Moje dete od 5-og meseca ima opstrukcije,takodje dijagnoza astma.Puni u junu dve i dalje se situacija ne menja samo sto on nije na flixtotidima vec pulmicortu.Bio je pod preventivnom terapijom 2 i po meseca i tada imao 4 "napada",da li preci na flixotide ili...?Baby haler ne prihvata
Moje dete od 5-og meseca ima opstrukcije,takodje dijagnoza astma.Puni u junu dve i dalje se situacija ne menja samo sto on nije na flixtotidima vec pulmicortu.Bio je pod preventivnom terapijom 2 i po meseca i tada imao 4 "napada",da li preci na flixotide ili...?Baby haler ne prihvata