Cudna povreda kolena

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Cudna povreda kolena

Post od Dejanbg »

Pre sada vec skoro 4 nedelje sam povredio koleno na treningu. Radili smo neke vezbe gde se kleci i rade se rotacije na kolenu, podloga je bila onaj puzzle sundjer koji se koristi u salama za bor. sportove. Osetio sam bol i u donjem unutrasnjem delu kolena se pojavio otok. Stavio sam led i prvom prilikom otisao kod dr. Rekla mi je da nije strasno da stavljam toplo/hladne obloge i da mogu da mazem konjsku mast. Nisam trenirao od tad, na to koleno nisam mogao da kleknem jer je uzasno bolelo dok pri pokretima uglavnom ne i sve vreme je prisutan mali otok kao kuglica koji je nekad vise izrazen a nekad manje. Samo ponekad zaboli kad sedam ili ustajem ali na trenutak. Posto vise od 2 nedelje od povrede nisam osetio napredak otisao sam opet na pregled i rekla mi je da je bursitis u pitanju, da nastavim sa oblogama i mascu i dobio sam uput za ortopeda. Sada me koleno skoro i ne boli ali je ta kuglica i dalje prisutna i malo boli kada je jako pritisnem, a najvise se vidi kada je koleno savijeno. Nalazi se otprilike iznad gorenje unutrasnje strane golenjace (valjda se tako zove velika kost potkolenice :D ) Kod ortopeda idem prvom prilikom, sad nisam stigao zbog praznika ali me zanima sta ovo moze da bude? Jel ce ta "kuglica" sama da se povuce ili mora hiruski da se vadi? Ako se nece povuci oce praviti probleme ako ostane?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Moguce je da je ta "kuglica" zaostatak stare povrede, tj. da se zglobna tecnost nakupila u jednom delu zglobnog prostora i da organizam ne uspeva da je resorbuje dovoljno dobro. Ako je to u pitanju, povuci ce se samo. Ipak, bez pregleda stvarno nije moguce reci o cemu se radi.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Veljko, hvala puno na odgovoru! Bio sam na banjici da zakazem i pregled mi je u utorak pa cu napisati sta ce mi reci na pregledu.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Elem bio ja na pregledu ali kao da nisam :-?
Ispricao sam sta imam kaze lezi na krevet isavija mi nogu u svim smerovima i kaze ovo je za nas zdravo. Preporucio mi vezbe za jacanje kvadricepsa i rekao da to sto me boli ce da prodje. Nisam dobio dodadne preporuke.
Veljko za vas imam dva pitanja. Prvo, posto se ta kuglica meni najvise vidi kada cucnem tj. kada je noga pod opterecenjem, da li je taj pregled gde sam ja lezao bio adekvatan? I drugo da li imate da mi preporucite neku kremu da mazem? Mazao sam konjsku mast i stavljao sportski ice pack koji sam kupio. Da nastavim jos sa time?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Ni konjska mast ni ice pack Vam nece stetiti.
Sto se tice rezultata pregleda, utorkom radi ekipa ciji se clanovi mnogo vise od mene bave stanjima posle povreda kolena i imaju mnogo vise iskustva sa time, pa tesko mogu da pretpostavim da je nesto propusteno.
Sto se tice polozaja pri pregledu, proces savijanja kolena je isti bez obzira da li cucite ili lezite, pa pretpostavljam da se i ta "kuglica " pocela da smanjuje.
Omega
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 10:02 pm

Post od Omega »

Veljko Jovanovic napisao:utorkom radi ekipa ciji se clanovi
Veljko, zar Vi niste član te ekipe? :-?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Ne, moja ekipa se vise bavi hirurskim lecenjem kod reumatskih bolesti i degenerativnih bolesti zglobova kod starijih.
Odgovori