Kako muskarac dobije virus hiv-a za vreme sexualnog odnosa??

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Stefan1211
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 27, 2008 10:28 pm

Kako muskarac dobije virus hiv-a za vreme sexualnog odnosa??

Post od Stefan1211 »

Interesuje me kako se odvija proces dobijanja (da ga tako nazovem) virusa HIV-a od zarazene devojke za vreme sexualnih odnosa??Da li uopste moze da dobije, ako nema ranice po penisu??Kako taj virus HIV-a dodje do krvotoka??
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jesen stize dunjo moja »

Putem 'telesnih tecnosti'.... a znas sta zenska v. luci tokom odnosa... svasta nesto... i onda to bukvalno prodje kroz mokracni kanal iliti kroz penis, ako se dobro secam bilo je i na TV-u proces detaljno opisan uz video animaciju.... i onda kad udje - uslo je... dakle virus se nalazi u telesnim tecnostima onoga ko ima virus u svojoj krvi... medjutim interesnanto da je HBV 100x zarazniji od HIV-a, a npr. HCV se ne nalazi u telesnim tecnostima vec se prenosi primarno putem krvi... njemu treba ranica.. svaki ima neku svoju foru kako da udje :evil:
Bye bye little lady
Korisnikov avatar
greenco
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 05, 2009 6:03 am

Post od greenco »

Da, upravo tako. Ali da te posavetujem da isto pripazis i na neke venericne bolesti, ukoliko ih tvoja partnerka ima, dakle, neka infekcija koze, .........
Ma, brale, kondom ti je zakon!!!! Zastita je 99% od svega............ Cak i nezeljene trudnoce.
Nemoj da ti ikada bude problem da odes do APOTEKE i das 100 dinara za kutiju kondoma, nego da posle dajes hiljade na razna lecenja i tretmane.
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

greenco napisao:Zastita je 99% od svega
Ne baš od svega. Štiti u najvišem procentu od bolesti koje se prenose preko telesnih tečnosti (hepatitisi, HIV, hlamidija). Nešto slabije (ili nikako, u slučaju parazita) štiti od:

herpesa
HPVa (kondilomi ili genitalne bradavice)
sifilisa
mekog šankra
molluscum contagiosum-a
stidnih vaši
šuge

Tako da nije nemoguće dobiti neku od ovih bolesti i uz redovnu upotrebu kondoma.
Korisnikov avatar
greenco
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 05, 2009 6:03 am

Post od greenco »

pa dobro, naravno. u pitanju je bio hiv, a ja sam jos nesto napomenuo, a podrazumeva se da ne stiti od parazita.
u svakom slucaju, razumemo se!!! :-)
donka
Aktivan član
Aktivan član

Post od donka »

Nazalost, mnogo ljudi nije svesno rizika kojima se izlazu cak i kada koriste kondom. Kondom im daje lazni osecaj sigurnosti i onda se upustaju u odnose o kojima bi zaista trebalo dvaput da razmisle. Herpes i HPV dostizu razmere epidemije, i kada ih ljudi dobiju potpuno se demoralisu jer su mislili da ce ih kondom zastititi. Bolje je stoga insistirati na istini ma kako neprijatna ona bila, jer ljudi imaju pravo da raspolazu svim relevantnim informacijama kada donose odluke koje mogu zauvek da im promene zivot, i to ne nabolje.
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jesen stize dunjo moja »

donka napisao:N Bolje je stoga insistirati na istini ma kako neprijatna ona bila, jer ljudi imaju pravo da raspolazu svim relevantnim informacijama kada donose odluke koje mogu zauvek da im promene zivot, i to ne nabolje.
A ta istina glasi?
Bye bye little lady
donka
Aktivan član
Aktivan član

Post od donka »

Istina glasi da ovo
greenco napisao:kondom ti je zakon!!!! Zastita je 99% od svega
nije tacno, ali da nazalost mnogo ljudi misli da jeste.
Odgovori