Moj sin ce u maju napuniti dvije godine, a primijetila sam da jos ne zna (ma koliko se igrala sa njim i ukazivala na boje) da razlikuje boje.
Primjer - imenujem mu npr. zelenu i narandzastu kocku i kad ga pitam gdje je zelena on mi pokazuje stalno na kocku koja je na istoj strani gdje je bila zelena prije nego sto sam im zamijenila mjesta.
Interesuje me da li je rano za otkrivanje daltonizma i kako se tacno otkriva kod tako male djece.
Daltonizam, kada se otkriva i kako?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Rano je za prepoznavanje boja.Mioj sin u julu puni tri pa samo crvenu prepozna medju drugim bojama a kad ga pitam za neku drugu boju koja je,on mi kaze:"ova je crvena-sa akcentom na r a ova je crvena-sa akcentom na e
tako da on u stvari razlikuje dve boje cRvenu i crvEnu 

Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
Re: Daltonizam, kada se otkriva i kako?
Jeste li primetili nekada da se smeje kada vidi nesto, neku majicu npr. koja je sarena.Kako reaguje?Pitam to zato sto npr. moj sin ima 10 meseci i kada vidi da sam obukla sarenu spavacicu, reaguje, gleda, smeje se.varja napisao:Moj sin ce u maju napuniti dvije godine, a primijetila sam da jos ne zna (ma koliko se igrala sa njim i ukazivala na boje) da razlikuje boje.
Primjer - imenujem mu npr. zelenu i narandzastu kocku i kad ga pitam gdje je zelena on mi pokazuje stalno na kocku koja je na istoj strani gdje je bila zelena prije nego sto sam im zamijenila mjesta.
Interesuje me da li je rano za otkrivanje daltonizma i kako se tacno otkriva kod tako male djece.
Mada, eto vidite, mame koje imaju stariju decu kazu da je rano.