bol u testisu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
nemanjaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 19, 2004 2:00 am

bol u testisu

Post od nemanjaa »

imam jedan problem.. ponekad kad radim neke fizicke poslove.. osetim bol u testisu... sta bi to moglo biti.. hvalaa
speed wheel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 07, 2006 11:07 pm

Post od speed wheel »

Molim Vas za malu pomoc,

dva dana osecam jako slab bol u levom testisu (vise je nervoza nego bol). Sve je pocelo kad sam preksinoc naisao na neki tekst na internetu o "samo-pregledu" testisa. Hvala Bogu, nisam nasao nista nenormalno! Ali od onda osecam bol. Mislim da nije testis, nego pasemenik. Moguce da sam ga malko jace dodirnuo tom prilikom... ali dva dana!
Juce sam osecao i nazeb- bilo mi je stalno hladno i cesto sam mokrio, pa je mozda i zbog toga!? Sinoc sam se utoplio pred spavanje i jutros je prehlada prosla, a ni testis me nije boleo i mislio sam da je to sve. Medjutim, posle je ponovo poceo, isto vise kao nervoza nego kao bol.
Zasto boli? Sta da radim da to prestane?

PS. molim vas, nemojte misliti da sam neki hipokondar, jer Vam pisem o prehladi, samo sam hteo sto vise detalja da napisem... a i ovo mi se nije nikad desilo, pa sam se malo poplasio!

Unapred hvala!
speed wheel
Novi član
Novi član

Post od speed wheel »

Molim Vas za malu pomoc,

dva dana osecam jako slab bol u levom testisu (vise je nervoza nego bol). Sve je pocelo kad sam preksinoc naisao na neki tekst na internetu o "samo-pregledu" testisa. Hvala Bogu, nisam nasao nista nenormalno! Ali od onda osecam bol. Mislim da nije testis, nego pasemenik. Moguce da sam ga malko jace dodirnuo tom prilikom... ali dva dana!
Juce sam osecao i nazeb- bilo mi je stalno hladno i cesto sam mokrio, pa je mozda i zbog toga!? Sinoc sam se utoplio pred spavanje i jutros je prehlada prosla, a ni testis me nije boleo i mislio sam da je to sve. Medjutim, posle je ponovo poceo, isto vise kao nervoza nego kao bol.
Zasto boli? Sta da radim da to prestane?

PS. molim vas, nemojte misliti da sam neki hipokondar, jer Vam pisem o prehladi, samo sam hteo sto vise detalja da napisem... a i ovo mi se nije nikad desilo, pa sam se malo poplasio!

Unapred hvala!
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Za tebe je najbolje da odes kod urologa koji ce ti pregledati testis i uputiti da das urin na pregled.
Ovako stvarno ne moze da ti se odgovori na pitanje jer su ti simptomi toliko shiroki da moze da bude svasta a i nista.
Cao.
cedo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 07, 2005 10:16 pm

svasta

Post od cedo »

Kao sto je receno u prethodnoj poruci, bol u testisu moze da ukazuje na svasta ali i na nista. NIje retko da setaj bol javlja sam od sebe usled pritiska nekog nerva ili sl.
Medjutim, bol u testisu sa pocetka teme, kojis e javlja prilikom rada i naprezanja, mogao bi da ukazuje na varikocelu. Predlazem da nakon tusiranja i tople kupke (kada je sve opusteno), izvrsite samopregled. Napregnite stomacne misice i nakon nekoliko trenutaka opipajte zile koje se krecuka testitu u predelu korena. Ukoliko pod utiskom imate utisak kao da su spagete ili gliste (glupo poredjenje ali tako je), verovatno je to. Naravno u svakom slucaju urolog, ultrazvuk i najpre pretrage brisa uretre, spermokultura i spermogram.
Pozdrav....
speed wheel
Novi član
Novi član

Post od speed wheel »

Hvala Vam na odgovorima.
Proslo je. Nema glista i ne boli kad dizem nesto tesko.
Ali ima veze sa dugim sedenjem - u tom periodu sam spremao jedan veeeliki ispit, pa sam sedeo po ceo dan.
Odgovori