Alergoloska analiza

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita

Odgovori
inesns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 16, 2008 12:44 pm

Alergoloska analiza

Post od inesns »

Dobar dan!
Mojoj devojcici od 2 god i 5 meseci smo radili alergolosku analizu na inhalatorne alergene i nalaz po svim ispitivanim alergenima je negativan.
Ono sto mene interesuje jeste, da li se prilikom te analize prvo proverava IgE, i da li tek nakon sto se utvrdi da je on povisen, testira na alergene.
Pitam vas ovo posto sam malo brzopleto usla u sve to, tek posle mi je sinulo da smo prvo trebali da uradimo samo IgE, pa ako ima potrebe da idemo dalje. Ona je malena i nekako mi se ne da da je opet bockam, ako ne moram.
Hvala puno na vremenu!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Nije potreban IgE, kao sto nije svrsishodan ni alergotest samo po sebi, jer deca do navrsene 3. godine uopst nemaju "stabilan' imuno-odgovor, pa se alergoprobe i ne rade (to sto neki lekar to i hoce da radi, to je druga stvar, za pare sve, cak i u drzavnom zdravstvu - jer se i tu sve fakturise rpublickom "fondu"...)
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
inesns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 16, 2008 12:44 pm

Post od inesns »

dr ivica napisao:Nije potreban IgE, kao sto nije svrsishodan ni alergotest samo po sebi, jer deca do navrsene 3. godine uopst nemaju "stabilan' imuno-odgovor, pa se alergoprobe i ne rade (to sto neki lekar to i hoce da radi, to je druga stvar, za pare sve, cak i u drzavnom zdravstvu - jer se i tu sve fakturise rpublickom "fondu"...)
Hvala!
Odgovori