Kraj?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Pekki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 8:20 pm

Kraj?

Post od Pekki »

Imam 20 godina, profesionalno se bavim fudbalom.
Koleno sam prvi put povredio pre 2 godine i od tada nikad vise nije bilo isto.
Nosio sam longetu, skinuo je, ponovo povredio koleno (posle mirovanja od nekoliko nedelja).
Onda sam opet nosio longetu i isao na terapije fizikalne i navodno sam bio spreman da nastavim sa fudbalom.
Ali uvek sam posle toga osecao kao neku kost duboko u kolenu, jako neugodan osecaj ako pokusam da malcice zarotiram nogu kao da je neko strano telo unutra (a nije).
I sad evo posle toliko vremena, danas na treningu se opet to desilo.
Samo sam cuo kako je pucnulo nesto u kolenu, i odmah sam pao.
Koleno je malo naduveno ali ne boli toliko kad hodam (boli malo ako pokusam naglo da savijem nogu) ali mogu skoro normalno da hodam, medjutim osetim kad hodam da me pomalo 'secne' bol?
I uvek osetim povredu i bol u donjem levom (ako gledam od gore, iz moje perspektive) delu casice levog kolena.
Moze li neko da pretpostavi sta se desava, da li je ovo definitivno kraj za mene (jer evo vec 3 povreda istog mesta), da li bi mozda operacija pomogla ili neki drugi savet?
Ja cu svakako opet ici da snimim koleno ali dok ne prodju praznici voleo bih da znam kakve su prognoze da ne cekam toliko dugo na rezultate.

veliki pozdrav svima
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Potrebno je uraditi rendgen kolena i UZ kolena. Ne verujem da je u pitanju povreda koju ortopedi ne mogu da rese.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Pekki
Novi član
Novi član

Post od Pekki »

Hvala na odgovoru doktore.
Znaci ultrazvuk kolena i rendgen? Gde preporucujete, na VMA?
Pekki
Novi član
Novi član

Post od Pekki »

Uh, ovo uopste ne izgleda dobro. Koleno je jako naduveno, ne boli me kada mirujem ni kada hodam ali je bas jako naduveno najvise iznad casice.
Ne mogu mnogo ni da savijem tu nogu, tek malo.
Necu valjda morati gips? I je li moguce da se izbegne punktacija, to su mi radili prosli put i klupski terapeut me je 'nagrdio' sto sam uopste pristao na to.
Sad za ovaj otok sto imam, nemam nikakvu mast (samo fastum gel ali to je za bol ali ja ne osecam bol), da pokusam sa ledom da izvlacim?
U sredu idem na snimanje a do srede?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Koliko sam shvatio, nije stavljena nikakva imobilizacija (gipsana longeta ili slicno). Za povrede kolena, pracene otokom, to je krajnje pozeljna stvar da bi se otok sto pre povukao, a bol smanjio do granice da je moguce uraditi normalan klinicki pregled (naravno, ni sa nosenjem imobilizacije ne treba preterivati).
Pekki
Novi član
Novi član

Post od Pekki »

U pola 5 idem na snimanje pa cu ovde javiti rezultate da znate malo detaljnije kako stoje stvari.
Pekki
Novi član
Novi član

Post od Pekki »

Evo malopre sam dosao i radio sam ultrazvuk, doktor koji je radio nije zadovoljan i savetovao mi je da prekinem aktivno da igram fudbal?
Molim vas da mi neko odgovori da li ce to biti neophodno.
Receno mi je da ce mi sutra obavezno biti radjena punktacija .

Tek sutra imam zakazano kod ortopeda pa ako moze neko da protumaci rezultate:

EHO: Kolena : medjuzglobni prostor u zglobu kolena levo je siri (14mm) - visak fluida i to prevashodno u lateralnim i kranijalnim delovima istog zgloba. Ne zapazaju se znaci akutne lezije meniska obostrano.

Dijagnoza : Effusio intracapsularis fenus I.sin

Napomena : Predlaze se hitna konsultacija sp. ortopedske hirurgije
Pekki
Novi član
Novi član

Post od Pekki »

aktuelno :)
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Ipak morate da se javite ortopedu na pregled. Mada se na opisu ultrazvuka ne pominju povrede meniskusa i ligamenata, pregledom ce se tacnije utvrditi sta je uzrok vasih problema.
Odgovori