ED / arterijska insuficijencija, PSV=20 cm/s

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
KapiKachu86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 24, 2009 2:54 pm

ED / arterijska insuficijencija, PSV=20 cm/s

Post od KapiKachu86 »

Doppler test je prilikom prvog testiranja sa PGE-1 pokazao navedeni rezlutat sa 80% erekcijom.
Kakve su mogucnosti za terapiju?

Radi li neko DICC - kavernozometriju i kavernozografiju kod nas?

Nije prisutna ishemija ili bilo koje drugo sistemsko kardiovaskularno oboljenje.
sasha_31
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 1:11 am

Post od sasha_31 »

Ja sam radio dopler krvnih sudova penisa ali mislim da me je doticni lekar u svojoj privatnoj ordinaciji izmanipulisao kompjuterskim nalazom da bi mi "uvalio" neke svoje kvazi preparate. Istina,ne umem da procitam ove silne grafikonske prikaze stanja arterija ali ta mera koju ti pominjes nem,a nigde?
KapiKachu86
Stalni član
Stalni  član

Post od KapiKachu86 »

@sasha_31

pogledaj pp
KapiKachu86
Stalni član
Stalni  član

Post od KapiKachu86 »

Ma mislim sve je to jos uvek prilicno maglovito i nejsano.

Kada mi daju injekciju PGE1 mogu da postignem solidnu erekciju i da je drzim i preko dva sata, ali kad sam sam i recimo masturbiram cim prekinem stimulaciju pada gotovo odmah reda desetina sekundi, isto pre odnosa, isto nemam cvrstu jutarnju vec jutarnju poluerekciju.

Mislim da li je moguce imati normalan odgovor na PGE1, a u isto vreme i arterijsku insuficijenciju? I ne znam zasto se svi doktori iscudjavaju i tvrde da je to nemoguce, vrlo je moguce ako sam recimo imao neku povredu perineuma kao mali a zaboravio?? Dalje sta je sa naslednim faktorom?

Mislim da oni blage veze nemaju. Cifre su cifre, a cifre ne lazu :roll:
Mihajlobre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 29, 2008 12:34 am

Post od Mihajlobre »

KapiKachu86 napisao:Ma mislim sve je to jos uvek prilicno maglovito i nejsano.

Kada mi daju injekciju PGE1 mogu da postignem solidnu erekciju i da je drzim i preko dva sata, ali kad sam sam i recimo masturbiram cim prekinem stimulaciju pada gotovo odmah reda desetina sekundi, isto pre odnosa, isto nemam cvrstu jutarnju vec jutarnju poluerekciju.

Mislim da li je moguce imati normalan odgovor na PGE1, a u isto vreme i arterijsku insuficijenciju? I ne znam zasto se svi doktori iscudjavaju i tvrde da je to nemoguce, vrlo je moguce ako sam recimo imao neku povredu perineuma kao mali a zaboravio?? Dalje sta je sa naslednim faktorom?

Mislim da oni blage veze nemaju. Cifre su cifre, a cifre ne lazu :roll:
Da bi lečenje ED bilo adekvatno potrebno je najpre odrediti pravi uzrok oboljenja. Kod pojedinih vrsta ED (psihogena, posttraumatska arteriogena, hormonalna) lečenjem se može postići i izlečenje, dok kod pojedinih nije moguće postići trajno izlečenje, ali se mogu uspešno lečiti. Za većinu pacijenata neophodna je promena načina života i eliminacija faktora rizika za ED čime se poboljšava i opšte stanje zdravlja. Dokazano je da u mnogim slučajevima medikamentna terapija u kombinaciji sa promenom pojedinih životnih navika daje povoljne terapijske rezultate.
Odgovori