Kako resiti ovo:

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zaratustra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 17, 2009 6:04 pm

Kako resiti ovo:

Post od zaratustra »

Dakle, imam ovo:

Slika
(ovu sliku sam pronashao na google-u, fazon je to sto imam identicno oboljenje kao osoba sa slike, razlika je sto on ima vise tih, ja imam dve, jednu manju i jednu malo vecu)

Zanima me sta konkretno raditi. I link ili objasnjenje o tom oboljenju ( tacno ime, kako se leci, kako se dobija ) Citao sam nesto po forumu i dobio dosta odgovora ali sam ostao zbunjen jer ima vise vrsta kandiloma, a nisam naleteo na objasnjenja uz slike.

EDIT: Zaboravih da napisem da sam obrezan ( ako to ima neku ulogu uopste ) i da mi se to pojavilo pre 6-7 meseci, nisam reagovao odmah jer sam mislio da ce se povuci ( glup potez, zar ne? )

Hvala unapred.
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

Valjda ti je i samom jasno da treba sto pre da se obratis lekaru!!!
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Sta te zbunjuje? Kondilome izaziva virus koji se prenosi polnim putem i zove se HPV. Sve promene na kozi koje izazove HPV se uklanjaju, tako da ti nista ne znaci informacija koji tip kondiloma imas. Pravac kod dermatovenerologa koji ce odgovoriti na tvoja pitanja i predloziti kako da se oslobodis simptoma. Smatra se da se virus ne moze izbaciti iz tela, ali uz stalno jacanje imuniteta moze se dovesti u stanje mirovanja tako da se kondilomi ne pojavljuju dok imunitet ponovo ne opadne. Mozes preneti taj virus seksualnim partnerima, sa ili bez kondoma, tako da je potrebno da ih pre stupanja u intimne odnose informises da si nosilac HPVa.
Odgovori