bol u desnoj plećki

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
borce
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 24, 2008 6:31 pm

bol u desnoj plećki

Post od borce »

Zdravo.

Od pre dve nedelje imam bol u desnoj plećki, koji ide u desno rame i ruku, a retko je u desnoj strani grudi. Sve ovo je praćeno izbacivanjem šlajma , kako ja osećam , sa desne strane, kašlja nema, pušač sam.
Najinteresantnije je to što ove simptome povremeno osećam već nekoliko zadnjih godina, nekada traju po par dana , a nekada po par meseci. U poslednje četiri godine sam na redovnim sistematskim pregledima u preduzeću radio dva rendgena pluća i dve spirometrije-nalazi uredni. Pre godinu i tri meseci sam, zbog želudačne kile od koje inače patim, a tada su mislili da je srce u ptanju, radio kompletan skener grudnog koša-nalaz uredan.

Molim za savet i stručno mišljenje. Da li je moguće da se ovo javlja na nervnoj bazi (očekujem prinovu svaki dan pa sam malo nervozan).
Unapred hvala.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Bol koji opisujete podseca na neuralgiju, odnosno radikulopatiju, poreklom od vratne kicme. Slajm je samo koincidencija.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori