CEKANJE REZULTATA!NOCNA MORAAAA! :(

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Anchi_ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 10, 2008 11:00 am

CEKANJE REZULTATA!NOCNA MORAAAA! :(

Post od Anchi_ns »

Juze procitah neki tekst na netu u vezi hiva i hepatitisa.Ne znam sta mi bi da se danas ujutru pokupim u higijenski i uradim test na hiv i hepatitis.Imam stalnog decka,ne menjam cesto partnere ali opet..Cinjenica koja me je najvise naterala na testiranje je ta da se simptomi ne prepoznaju odmah. Moram odmah reci da cesto vadim krv radi provere i da do sada nije bilo nikakvih problema.
I evo,kazu da dodjem tek u utorak.A ide vikend..pojescu se ziva :( NE znam zasto se ovako nerviram,predpostavljam da je normalno.
Uh..morala sam negde da se olaksam jer nekako ne bih da pricam prijateljima o ovome,prozvace me da reagujem jako burno i da sam hipohondar.
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od peniko »

Malko previse paranoises. A? Predstavicu ti to, Anchi, ovako: Npr. ti meni sada das 100 dinara. Ako su rezultati negativni, ja zadrzavam tih 100 dinara. On the other hand, ako su pozitivni na bilo sta od navedenog, ja ti sutra u NS donosim 10000000. :lol: Treba da se poklopi 168 stvari da bi zakacila nesto d navedenog.
Bez brige sto se toga tice. Imao sam devojku kao sto si ti. Kresnemo se sa zastitom, ona odma' u Studentsku polikliniku da vadi krv. Kaze: Mozda je pukao kondom!?! Ili iskoci joj bubuljica, a ona kod lekara pod pretpostavkom da ima melanom... Glavobolja - tumor na mozgu. Naravno da treba da se stitis, ali pre svega od silnih gljivica, bakterija i drugih stvari sto svrbe ili od trudnoce. Bolje da ti dete bude posledica, a ne uzrok braka. :lol: Hepatitis C se prenosi samo preko zarazene krvi, tako da je sperma u tom smislu totalno bezopasna, ukoliko nema nekih ranica na polnim organima. A sto se tice HIV-a, pre nekog vremena sam citao u Blicu pricu o muskarcu koji kao nije imao pojma da je zarazen HIV virusom i on ti se tako ozeni, pa sa zenom svako vece i tako godinama.... Na kraju, posle tipa 1500 sexova ona ostade negativna.
U celoj prici, tvoj jedini problem ce verovatno (99,9999%) biti hipohondrija...
Pozdrav i nadam se da ce ti biti bar malo lakse kad procitas ovo :wink:
Cogito ergo doleo....
Anchi_ns
Novi član
Novi član

Post od Anchi_ns »

:D Sto je najgore svega sam ja toga svesna! Ali eto,ne mogu ja sebi to objasniti.U svakom slucaju pomoglo mi je mnogo,zaista ti hvala! E sad gde nadje onih 168 stvari?Hvala jos jednom :)
Javljam se u utorak.
pozz
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Jel te jos uvek radi paranoja? :D :D :D Sutra rezultati famoznog testa...
Javi sta je bilo.
Pozz :wink:
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Sad sam procitao jos neke tvoje postove. Ti imas prilican problem sa hipohondrijom. Znas sta se meni desilo!?
Ja sam do pre tri meseca bolovao od upale srcane opne izazvane coxsackie (koksaki) virusom. Mesecima sam vukao to i ne sluteci. Igrao sam basket, plivao... Nisam se uopste umarao. Ne znam da li ti je poznato da kada ti koksaki napadne srce, ne smes uopste da se umaras.
Ovo ti pricam zato sto od kako sam saznao (ne dobio, vec SAZNAO) da imam problem sa srcem, pa jos i koksaki, ja ne mogu uz stepenice da se popnem. Sad sam totalno zdrav, ali i dalje mi je dosta lose. Zasto?! Previse sam na internetu citao o simptomima, posledicama, uzrocima... Fizicka ogranicenja su nestala, srce mi izgleda kao iz udzbenika anatomije, ali ja jos uvek ne mogu uz stepenice...
Nemoj da dozvolis da te takve brige okupiraju, jer onog momenta kada bez razloga pomislis da ti je fizicko zdravlje ugrozeno, tebi psihicko zdravlje postaje ugrozeno. Ne postavljaj sebi dijagnoze, zavrsices na lekovima, anksiozna i depresivna. Ne poredi na internetu simptome, jer ces ih sve prepoznati. Pozz i bez brige
Cogito ergo doleo....
Anchi_ns
Novi član
Novi član

Post od Anchi_ns »

:oops: :oops: :oops: Naravno da si bio u pravu,sve je ok sa rezultatima.Hvala ti mnogo,zaista.Procitah sad tvoj problem i skontah da si u pravu.Ja sta god procitam,ili cujem odma se uplasim.Verovatno zato sto znam koliko ljudi ni ne sluti da je bolesno pa mi je nekako frka oko toga. Ali evo,sad je i ovo gotovo,moram se sad cimati sa drugim stvarima.
Evo,obecavam prestajem biti hipohondar!Batalicu forume i pronalazenje simptoma kod sebe.
A za tvoju pricu,uh, bas bezveze te to snaslo :( Ali znam o cemu pricas,kad sam sebe ubedis u neke stvari nema ti spasa.Koliko vec dugo se boris sa tim?
Stefan1211
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 27, 2008 10:28 pm

Post od Stefan1211 »

interesuje me koliko se u proseku cekaju rezultati testa na hiv i hep c??
Anchi_ns
Novi član
Novi član

Post od Anchi_ns »

Vec sam i zaboravila na ovu temu
Ja sam rezultate uradila na pr u ponedeljak pre 1 i vec sam ih dobila sutradan ujutru.Radila sam u higijenskom,testiranje je besplatno.
pozdrav
jeca85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 28, 2009 2:38 pm

Post od jeca85 »

Anchi_ns napisao:Vec sam i zaboravila na ovu temu
Ja sam rezultate uradila na pr u ponedeljak pre 1 i vec sam ih dobila sutradan ujutru.Radila sam u higijenskom,testiranje je besplatno.
pozdrav
a sta je "higijensko " i gde se nalazi? ja sam se raspitivala skoro i receno mi je da se takva testiranja vise nigde ne radi besplatno.. :(
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

jeca85 napisao:
Anchi_ns napisao:Vec sam i zaboravila na ovu temu
pozdrav
a sta je "higijensko " i gde se nalazi? ja sam se raspitivala skoro i receno mi je da se takva testiranja vise nigde ne radi besplatno.. :(
Ako si iz Bg-a mozes besplatno da ih uradis u Studentskoj poliklinici (krunska ulica)
Malo_hipo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 1:00 am

gde?

Post od Malo_hipo »

Anchi_ns, ja te bas 100% razumem! i sam sam pomalo hipohondar (kazem da je "malo", ali u stvari ne znam koliko je to stvarno).

odlucio sam da i ja radim test na HIV. molim te, kazi mi gde si to odradila u NS-u (ulica i broj higijenskog)?! na netu pise da se to ustvari radi u Institutu za zastitu zdravlja :/
Odgovori